Sazlıpınar İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen programa, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet YAKA, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet ALTUNTAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami SAĞDIÇ, İlçe Halk Eğitim Müdürü Ahmet AYDINBELGE, Belediye Meclis Üyeleri Tahir DOĞANAY, Tayfur ALTINTAŞ, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Taha Çini, Ülkü Ocakları Akşehir İlçe Başkanı Mustafa KARATAŞ, Sazlıpınar Mahallesi Muhtarı Emin Osman ALKIŞ, Okul Müdürü Engin YÜN, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, fuarla ilgili misafirleri bilgilendirerek, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında projelerin öğrencilerimizin öğretmen arkadaşlarımız nezaretinde özverili çalışmaları sonucunda ortaya koyulduğunu belirterek, proje çalışmalarının her birinin ileride başarılı çalışmalara atılacak büyük imzaların ilk basamağı olabileceğini söyledi.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka konuşmasında “Eğitim kurumlarına belediye olarak gerekli desteği her zaman veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Sazlıpınar İlk ve Ortaokulumuza hayırsever hemşehrilerimiz ve Akşehir Ülkü Ocakları Başkanlığı ve belediyemizin de desteği ile Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kütüphanesini kazandırarak bugün açılışını yapacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde nelerin yapılacağını hep birlikte görüyoruz. Çocuklarımızı hep birlikte gelecek yüzyıllara göre yetiştirmeliyiz. Onlar da kendilerinden sonra gelecek nesilleri yetiştireceklerdir. Bugünkü bilim fuarında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından, desteklerinden dolayı vatandaşlara ve Akşehir Ülkü Ocakları Başkanına teşekkür plaketi hediye edildi.

Açılış programları sonrasında öğrenciler tarafından gösteri deneyleri yapılarak, öğrenciler tarafından halk oyunu gösterisi yapıldı.