İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi toplantı salonunda ki programa Selçuklu Otizimli B,reyler Eğitim Vakfı uzmanları tarafından Otizm nedir.tanı nasıl konur,nasıl eğitim uygulanır gibi konularda bilgiler verildi.

Uzmanlar. Otizmli çocukların hayatlarını kolaylaştırmak, ailelerine destek vererek ailelerin çocukları ile birlikte sosyal hayata dahil edebilmelerini sağlamak amacıyla yola çıktıklarını ifade ettiler.

Uzmanlar, Otizmle en iyi mücadele yolu yoğun eğitimdir. Özellikle küçük yaşta verilen eğitim çok önemlidir. Otizmin görülme sıklığının 1985 yılında her 2500 çocukta 1 görülürken, 2001 yılında her 250 çocukta 1 görülmeye başlandı. Otizm dünya genelinde ciddi bir tehdit durumdadır. Otizmli bir bireye sahip olmak ciddi bir sınavdır. Bu sınav tek başına kazanılacak bir sınavda olmadığını hepimizin bilmesi gerekir.. Bilimsel verilerde otizmli bireylerin giderek büyüyen bir artışı görülmektedir. Yarın bu sınavla da kimlerin karşılaşacağını bilemiyoruz.” Dedi.

Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal,Eğitim toplantısının yararlı olduğunu kaydederek Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı yetkililerine teşekkür etti.