Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve koordine edilen proje kapsamında, belirlenen 36 öğretmenden ilk grubu oluşturan 18 öğretmen ve idareciler, Portekiz'in Braga şehrinde gerçekleştirilen eğitime katıldılar ve düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar. 
6 gün boyunca proje konusunda uzman kişilerce eğitime tabi tutulan öğretmenler, projenin amacına uygun bir şekilde uygulandığını ve proje konusunda oldukça faydalı bilgi ve tecrübeler kazandıklarını, dile getirdiler.
 Eğitimlerin yanı sıra 6 gün boyunca Portekiz'in Braga ve Porto şehirlerini de gezme ve tanıma fırsatı bulan öğretmenle, gidilen şehirlerin tarihi ve doğal güzelliklerinin görülmeye değer olduğunu, başka kültürleri tanımanın bir öğretmen için oldukça önemli olduğunu dile getirdiler. Gerçekleştirilen hareketlilikte Türkiye ve Portekiz eğitim sistemlerini de karşılaştırma konusunda da fırsat bulan öğretmenler; gerçekleştirilen okul ziyaretlerinde bir Avrupa Birliği üyesi olan Portekiz'in eğitim sisteminin Türkiye'den farklı olmadığını, hatta Türkiye okullarının donanımsal olarak Portekiz okullarından daha iyi durumda olduğunu söylediler. 
19 Martta yurda dönen öğretmenler bu projenin hazırlanmasında ve gerçekleştirilmesinde başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sami Sağdıç'a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini, yeni bilgiler öğrenmenin ve yeni kültürler tanımanın oldukça güzel olduğunu, belirttiler.
Proje kapsamında 8-14 Nisan tarihinde 2. Grubu oluşturan farklı 18 öğretmen de Portekiz'e ziyaret edecekleri öğrenildi.