Ortaokullar 5. sınıflar arası 20 Ortaokulun katıldığı Genel Kültür ve Bilgi Yarışmasına; İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürü Fazlı Cankaya, Okulların Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, veliler katıldı.
Genel Kültür ve Bilgi Yarışması; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç yaptığı konuşmasında " 20 Ortaokulun katıldığı ve her okulu üç öğrencinin temsil ettiği Genel Kültür ve Bilgi Yarışmasına hoş geldiniz. 2018-2019 Eğitim Öğretimin ikinci yarısının da bitmesine az bir zaman kala sosyal faaliyetlere de ağırlık vererek, birçok sosyal faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Amacımız çocuklarımızda heyecan yaşatmak, enerjilerini bu tür faydalı faaliyetlere kanalize etmektir. Bu bilgi yarışmasında okullarımıza başarılar dilerken, siz öğrencilerimizi bu bilgi yarışmasına hazırlayan okul müdürü ve öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum."dedi
Bilgi yarışmasının Jüri Üyeliğini Süleyman Karadeniz'in Başkanlığında Öğretmenler Merve Uysal, Mehmet Akkaya, Mustafa Balkan, Melike Kara, Yaşar Koçalay tarafından yapıldı. Türkçe'den 3 soru, Matematik'den 3 soru,Sosyal Bilgiler'den 3 soru, Fen Bilgisi'nden 3 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nden 2 soru, İngilizce'den 2 soru, Genel Kültür'den 2 soru olmak üzere toplam; 18 soru içeren iki zarf arasından bir zarf folklora katılan öğrenciler tarafından belirlendi ve yapılan Genel Kültür Bilgi Yarışmasında Birinciliği; Karapınar İmam Hatip Ortaokulu, İkincilik ise eşit puan alan TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu, Sazlıpınar Ortaokulu, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu arasında paylaşılmıştır. Bilgi yarışmasında Birinci ve İkinciliği elde eden okullara ödülleri 23 Nisan Bayramında verileceği öğrenildi. Bilgi yarışması çok heyecanlı geçti, ara ara öğrencilerin heyecanını dağıtmak için bir grup öğrenciler tarafından folklor gösterileri yapıldı.