Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Okullar ve Çevresinin Daha Güvenli Hale Getirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü gereğince, Konya Valilik Makamının 23.10.2019 tarih ve E. 20708325 sayılı oluru, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 25.10.2019 tarih ve 21003866 sayılı yazısı gereğince, İlçe Milli Eğitim Md.V. İbrahim ÖNAL'ın teklifi, Kaymakam Onur KÖKÇÜ'nün 28.10.2019 tarihli olurları ile Okulların Özel Güvenlik Görevlilerine yönelik Güvenli Okul Projesi Eğitimi, 01 Kasım 2019 Cuma Günü Saat 10.30'da İlçemiz Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Güvenli Okul Projesi Eğitimine, İlçe Milli Eğitim Müdür V. İbrahim ÖNAL, Şube Müdürleri Fazlı CANKAYA, Hulusi SONKAYA, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Asayiş Büro Amiri Komiser Muharrem METE, Polis Memurları Tamer HEZER, Doğan KARPUZ, Okulları Özel Güvenlik Görevlileri ile Öğretmenevi Müdürü Metin Çiftçi katıldılar.

İlçe Milli Eğitim Müdür V. İbrahim ÖNAL ve İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Asayiş Büro Amiri Komiser Muharrem METE ile birlikte verdikleri eğitimde "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güvenli bir ortamda eğitim-öğretim görmeleri, madde bağımlılığı ve diğer alışkanlıklardan korunmaları, ayrıca okullarda görev yapan Özel Güvenlik Görevlilerinin, okullara yönelik olası terör ve şiddet olaylarına karşı hazırlıklı olmaları, görevlerini daha dikkatli ve duyarlı yapmalarının sağlanabilmesi için çeşitli bilgiler verildi. Okulların Özel Güvenlik Görevlilerinden gelen sorular Md.V. ÖNAL ve Komiser METE tarafından açıklayıcı, doyurucu ve anlaşılır bir şekilde cevaplar verildi.

TYP (Toplum Yararına Program) kapsamında alımı yapılan Özel Güvenlik Görevlileri ise şunları söylediler,"Verilen eğitimden çok memnun kaldıklarını ve yeni bilgilerle görevlerinde neler yapacaklarını öğrendiklerini, eğitim veren İlçe Milli Eğitim Müdür V. İbrahim ÖNAL ve İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Asayiş Büro Amiri Komiser Muharrem METE'ye verdikleri bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyoruz."dediler