Hotamış İmam Hatip Ortaokulu’na ‘’Tohum Sandığını’’ törenle okul adına, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÖNAL’a, Okul Müdürü Hasan AVCI, idareciler ve öğretmenlerin katılımı ile Selçuklu Belediyesi Ortaokulu Müdürü Muzaffer UĞUR tarafından emanet edildi.

 Okullar arasında, mart ayına kadar, genetiği bozulmamış tohumlardan tohum topları oluşturularak doldurulması ve bahar ayında hep birlikte tarlaya tohumların atılması için bir araya gelinmesi kararlaştırıldı. Bu bağlamda öğrencilerin doğal yaşam konusunda daha duyarlı hale gelmesi, doğal tohumları tekrar canlandırma konusunda farkındalık oluşturulması amaçlandı. Ayrıca iki okul öğrencileri ile birlikte ağaç dikim faaliyeti gerçekleştirilip, bir araya gelen öğrencilerin birlikte oyunlar oynamasıyla okullar arası kardeşlik köprüsü kuruldu.

Karapınar Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’na da ‘’Tohum Sandığı’’ törenle emanet edilirken törene İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ile beraber Karapınar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yasin AKKEMİK, Okul Müdürü Ünal GÜLEÇ öğretmen ve öğrenciler katıldı. Bu okullar da kardeş okul olarak ilan edildi.

 Selçuklu Belediyesi Öğrencileri Karapınar’ın Doğal güzelliklerinden olan dünyanın nazar boncuğu Meke Gölü’nü ziyaret ederek, doğal güzelliklere karşı duyarlı olunması konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştı.

Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, ‘’ Tohum Sandığı’’ etkinliği öğrencilerimize farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan çok değerli bir etkinliktir. Karapınar Belediyesinin tahsis ettiği Hamdi Mutlu Parkı’nda Belediye Başkan Yardımcısı Halil AKER’in katılımı ve öğrencilerimizle birlikte ağaç dikim faaliyeti geçekleştirerek ağaçlara can suyu verilmiştir. Emeği geçenlere ve bu etkinliğin gerçekleşmesine destek verenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.’’ dedi.