“ Okul Servis Araçları Şoförlerine Yönelik Trafik Eğitim İşbirliği Protokolü” kapsamında ilçemiz okullarında öğrenci taşıma işlerini yürüten 70 kişiden oluşan servis şoförlerine yönelik Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 20-21 Mayıs.2015 Çarşamba ve Perşembe günü olmak üzere iki gün süreyle Öğretmenevi toplantı salonunda eğitim verildi.

20.05.2015 Çarşamba günü İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Trafik Polis Memuru Hasan Ünal ve Hacı Osman Arı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- Sağlık/ Hemşirelik Öğretmeni Hatice Özçelik tarafından servis şoförlerine; Trafikte hak ihlalleri sonucu birey, toplum ve çevreye verilen zararlar. Güvenli sürüş ve temel kurallar ve servis aracında çocuğun güvenliği. Çocuk ve Trafik- Çocukların trafik ortamında fiziksel ve mental etkisi ve trafik ihlalleri- ilk yardım. Servis sürücülüğü. Hızın sürüş güvenliğine olan etkisi ve trafik ihlalleri konuları slâyt eşliğinde servis şoförlerine geniş bilgiler vererek sunum yaptılar.

21.05.2015 Perşembe günü İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Trafik Polis Memuru Hasan Ünal, Karapınar MEKE Anadolu Lisesi Okul Müdürü Celalettin Aktürk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ünal Cesur ise Asayiş ve Çocuk, Güvenli sürüşü etkileyen psikolojik faktörler, iletişim ve meslek etiği, mevzuattan kaynaklanan sorumluluklar ve araç içi davranışlar ve stres yönetimi gibi konularda slâyt eşliğinde servis şoförlerine geniş bilgiler vererek sunum yaptılar.

Karşılıklı soru ve cevap şeklinde verilen eğitimden servis şoförleri çok yararlı bilgi sahibi olduklarını dile getirdiler.

Verilen eğitime Karapınar Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Sekreteri İsmail Yabanoğlu da paydaş olarak katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç’tan aldığımız bilgiye göre, iki günlük eğitime katılan Okul Servis Araçları Şoförlerine katılım belgelerinin verileceği belirtildi.