Bilim Şenliği Karapınar Belediyesi Atatürk Stadyumunda Okul Öncesinde okuyan öğrencilerin gösterileri Başta Ulu Önder Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm Eğitim Şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Okul Öncesi Eğitim Şenliğine İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Sami Sağdıç, Nizamettin Tezcan, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Okul Öncesinde okuyan Öğrencilerin velileri ile vatandaşlar katıldı.
Okul Öncesinde okuyan 10 İlköğretim Okulu, 2 Bağımsız Anaokulu, 1 Özel Kreşte okuyan çocuklarımız toplum önünde kendini ifade edebilme, kendilerine olan güvenlerini gösterebilme, Türk kültürünü tanıma ve sergileme, büyüdüklerinde arşivlerinde tatlı anıların olduğu bir gün yaşatmak için onların en büyük destekçileri Anne ve Babalar ve vatandaşlar olarak spor sahasında onlar için toplanıldı. Onlar minik yıldzlar, kocaman yürekli çocuklar, çalıştılar, çabaladılar, roller üstlendiler ve Atatürk İlköğretim Okulu, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ve Mustafa Şener İlköğretim Okulu’nun Okul Öncesi Öğrencilerinin birlikte hazırlamış olduğu “ Anadolu Ateşi” dans gösterisini sundular. Öğrencilerin gösterisi seyircilerden büyük beğeni kazanarak ayakta alkışlandılar.
Karapınar Anaokulu Öğrencisi Cemal Kor ve Kübranur Demircioğlu çok güzel şiirler okudular. Sultaniye Anaokulu Öğrencileri Lirik danslarını sundular ve seyircilerden büyük beğeni kazanarak ayakta alkışlandılar. Yunus Emre İlköğretim Okulu, Okul Öncesi Öğrencisi Elif Cihanoğlu şiirini okudu. Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Okul Öncesi Öğrencileri “Tango” dans gösterisini sundular ve seyircilerin beğenisini kazanarak ayakta alkışlandılar.
Okul Öncesi Eğitim-Öğretim çocuklarımıza, bağımsız davranışlar edinmek, kendinin ve başkalarının duygularını tanımak, kendi kendine yetebilmeyi öğrenmek, sorumluluk sahibi olmayı öğrenmek, zihinsel psikomotor beceriler edinmek, yaratıcı, bilimsel ve eleştirel düşünme becerisi kazanmak, dilini doğru kullanmak, İlköğretime hazırlamaktır. Bu saydığımız vasıfları edinmeleri için okul öncesi kurumlara çocuklarımızı gönderelim. Mesajı verildi.
Sevimli Dahiler “Konya Kaşık Havası” gösterilerini sundular ve izleyicilerden büyük beğeni kazanarak ayakta alkışlandılar.
Okul Öncesi Bilim Şenliği gösterilerinin ardından, Okul Öncesi Öğrencilerinin Okulda davranışları kazanarak tüm maharetlerini ortaya koyarak, öğrencilerin sene boyunca yaptıkları el işleri ve resimleri Karapınar Belediyesine ait Kapalı Spor salonunda sergilendi.
Serginin Açılışı İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmen ve Vatandaşlarla birlikte açtı. İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım sergi açılış kurdalesini vatandaşlarımızdan bir yaşlı bayan’a kestirdi. Buda vatandaşlarımızdan ayrı bir takdir kazandı.
“ Çocuk gönül bahçesinde en güzel çiçek,
Çocuk bahar ülkesinde narin kelebek,
Çocuk masum güvercin, çocuk çiçekli bir dal,
Çocuk kovandaki bal,
Çocuk yalansız dünya, çocuk engin bir deniz,
Kinden uzak tertemiz.”