Kahvaltı programına, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Okul Müdürleri ve Öğretmenler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç “ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının başlangıcında Öğretmenlerimizin motivasyonunu artırmak üzere geleneksel hale gelen sabah kahvaltısına katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Burada Eğitime ve Öğretime her zaman desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’ya teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimiz bugünden itibaren görevlerine başlamış bulunmaktadır. 17 Eylül 2018 tarihinde de ders başı yapılacaktır. Tüm Müdürlerimiz ve Öğretmen arkadaşlarımızla Eğitim Öğretim seviyemizi en üst düzeye çıkarmaya çalışacağız. Hepinize sağlık,  huzur ve başarılar diliyor, yeni eğitim öğretim yılımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. ”dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka " Karapınar Belediyesi olarak ilçenin fiziki görünümü ile ilgili çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ve bunun yanında eğitime de büyük önem verdiklerini belirterek dernekler ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından yapılan eğitim yuvaları Okullarımız teker teker faaliyete geçmektedir. Burada derneklerimizi ve hayırsever vatandaşlarımızı gayretlerinden dolayı kutluyorum. Eğitim Öğretime desteklerimiz bundan böyle artarak devam edecektir. Bu yılda Eğitim Öğretim için ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını ve 2018-2019 yeni eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diliyor, Öğrencilerimizi, siz kıymetli Öğretmenlerimize emanet ediyoruz”dedi.

 2018 Liseye geçiş sınavında üstün başarı gösteren Toki Ortaokulu Öğrencilerinden Batuhan Kırboğa, İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinden Meryem Sezgin, Duran Sezer Ortaokulu Öğrencilerinden Muhammet Mustafa Sarıboğa’ya, 2018 Üniversite Sınavında ilk 20 Bin’e girerek büyük bir başarı gösteren Özel Mimar Sinan Anadolu Lisesi öğrencilerinden Veysel Yeşilyurt, Lokman Yerlikaya,Berra Sonkaya, Aysel Şentürk’e , Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Beyza Ertunç, Hayrunnisa Özkan, Ayşe Ferah Çorakçı, Durdane Çayan, Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Eren Erbaş, Osman Hulusi Ateş Kız İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Hayrunnisa İvriz, 2018 Yılında üstün başarı göstererek başarı belgesi alan eğitimcilerden Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Memiş Deniz, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Enver Sağlamer ve Toki İlköğretim Okul Müdürü Süleyman Karadeniz’e Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından ödülleri takdim edilerek, geleneksel hale getirilen sabah kahvaltısı programından okul müdürleri ve öğretmenler memnun bir şekilde ayrıldılar.