Seminere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Uysal, Uğur Bayram, Okul Müdür ve Müdür Yardımcıları ve  öğretmenler katıldı.
AB Proje Koordinatörlerinden Bilal Yavaş, Mustafa Güven, Yusuf Baysal, Seminer katılımcılarına gruplar halinde Avrupa Birliğinin okul ve eğitim alanındaki projelerin Karapınar'da ki okullara duyurulması ve okulların gelişimine katkı sağlanması ve uygulanması ile ilgili bilgiler verdiler.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ise şunları söyledi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak AB Projelerini önemsiyoruz. Çünkü öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu projeler kapsamında Avrupa'nın birçok ülkesini gezip görme ve inceleme imkanı bulmaktadırlar ve böylece öğretmen ve öğrencilerimiz ülkemizle, gezip gördükleri ülkeleri karşılaştırma da bulunmaktadırlar. AB proje koordinatörleri idareci ve öğretmenlerimize AB Projesinin hazırlanmasından sonuçlanmasına kadar neler yapılması ve nelere dikkat edilmesi konularında geniş açıklamalarda bulunarak AB Proje Birliği projelerine teşvik etmektedirler."dedi