Kahvaltı programına, Emirgazi Kaymakamı ve Karapınar Kaymakam V. Saadettin Doğan, Garnizon Komutan V. Piyade Yüzbaşı Altan Alaslan, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Okul Müdürleri, Öğretmenler ile basın mensupları katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç yaptığı konuşmasında şunları söyledi,” Siz katılımcıları saygı ve sevgiyle selamlıyor, 2016-2017 eğitim öğretim yılının başladığı bu ilk günde öğretmenlerimiz onuruna verilen kahvaltı programına hepiniz hoş geldiniz. Sizler yaz tatiline çıkarken tatil mesajımda yeni eğitim öğretim yılına daha zinde ve heyecanla kavuşmanın özlemini sizlerle birlikte hissediyor, sizlerle bu kutsal görevde, daha güzel bir gelecek için yan yana yürümekten onur duyuyorum. Demiştim. Şimdi ise bu heyecanın vuslatını paylaşıyoruz. Güzel bir kahvaltı organizasyonuyla tekrar birlikteyiz. Geçtiğimiz öğretim yılında olduğu gibi, bu yıl da nice başarılara imza atmak istiyoruz.

Bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğu düşüncesinden hareketle 11.500 öğrencimizden hiçbirini kaybetme lüksümüzün olmadığı, kendi çocuğumuza reva görmediğimizi başkalarının da çocuklarına reva görmeyeceğimiz bir eğitim anlayışı ile hareket ettiğiniz için siz değerli öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Akademik başarılarda ve eğitim projelerimizde sizlerin özverili gayretleri ile il ve ülke ortalamasının üzerine çıktık. Bu başarılı çalışmaları ilçemiz adına daha da üst seviyelere taşımak ve öğrencilerimizin ufkunu geliştirmek üzere 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren başta İlçe Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın destekleri ile “Vizyon 2023 Karapınar projemizi hayata geçiriyoruz.

 Bu duygu ve düşüncelerle, 2016-2017 eğitim öğretim yılımızın hayırlı olmasını temenni ediyor, bizleri kırmayıp davetimize icabet eden Kaymakamımıza, Garnizon Komutan Vekilimize, özellikle bizlere bu kahvaltı programını tertip eden Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’ya teşekkür ediyorum. Sizleri tekrar saygıyla sevgiyle silamlıyor, öğrencilerimizi sizlere, sizleri Allah’a emanet ediyorum.”dedi

Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptığı konuşmasında,” 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilçemize, ülkemize, siz öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bizler elimizden geldiği kadar bütün okullarımıza yardımcı olmaya özen göstermekteyiz. 2670 KM2 lik bir alanda 42 mahalle olmak üzere geniş bir alana hizmet vermekteyiz. Öğrencilerimizin iyi bir eğitim öğretim alabilmesi için bizlerde elimizden gelen yol, su gibi konularda yardımcı olmaktayız. Öğrencilerimizin yetiştirilmesinde siz öğretmenlerimize büyük ihtiyaçlar vardır.

Emirgazi Kaymakamı ve İlçe Kaymakam V. Sadettin Doğan ise konuşmasında, Öğretmenlerimize yönelik olarak verilen kahvaltıda emeği geçen Belediye Başkanlığına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyor, 2016-2017 yılı eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, okullarımızın eğitim öğretim düzeyinin daha da yükselmesini siz öğretmenlerimizden bekliyorum.”dedi