Programa İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, AK Parti İlçe Başkanı ve Diş Hekimi Mehmet Yaka, Bel. Başk. Yrd. Duran Karagöz, MYO Müd.V. Murat Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini ve Şube Müdürleri Sami Sağdıç, Nizamettin Tezcan, Halk Eğitim Merkez Md. Akif Özenli ve Md.Yrd, İlçe Emniyet Müdürü İzzet Meydan, Sabah Dershane Müdürü Ahmet Şahin, Sivil Toplum Kuruluş Başkan ve Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Öğretmen Enver Sağlamer'in sunuculuğunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda;  Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Akif Özenli yaptığı konuşmasında; Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce Eskişehir'de başlayıp, Bursa, Kocaeli ve son olarak ta Konya'mız da bir dizi etkinliklerle devam edilecek olan Öğrenme Şenlikleri ülkemizde bu yıl ilk defa uygulanmakta olup, sonra ki yıllarda tüm Türkiye'de uygulanması planlanmaktadır. 
Öğrenme şenlikleri, öğrenmenin yararlarının topluma anlatılmasının yanı sıra kişilerin yaparak/ yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılımlarının sağlanması suretiyle öğrenmenin ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğunu gösterilmesi, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda kamuoyunda farkındalık yaratacak faaliyetlerden oluşmaktadır. Kısaca Öğrenme şenliklerinin amacı; Hayat boyu öğrenme konusunda farkındalık oluşturmak, hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı artırmak, öğrenme fırsatları hakkında sizleri bilgilendirmek ve eğlenerek öğrenmeyi teşvik etmektir.
Halk Eğitim faaliyetlerine olan katkısı ve desteğinden dolayı Başta İlçemiz Kaymakamı Ramazan Yıldırım'a, Sayın Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu'na, Kamu kurum ve kuruluşların Başkan ve Temsilcilerine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini ve Şube Müdürleri Nizamettin Tezcan ve Sami Sağdıç'a, Öğrenme şenliğimizde bizlerle işbirliği yapan, görev alan idareci, öğretmen ve usta öğretici arkadaşlarımıza, davetimize icap edip Şenliğimizin açılışında bizleri şereflendirdiğiniz için siz sayın katılımcılara ve misafirlerimize teşekkür ediyorum"dedi
Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu " Ülkemizde ve İlçemizde bu yıl ilk defa Öğrenme Şenlikleri düzenleniyor. Bu kapsamda emeği geçen bütün yetkililerimizi bu emeklerinden dolayı kutluyorum. Günümüz dünyasında bilgi ve insanoğlu bulunduğu coğrafyadan başka birine, eskiye kıyasla çok daha rahat ve hızlı ulaşabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce bazı İllerimizde devam eden Öğrenme Şenlikleri İlçemizde ve Konya'mız da da yapılmaktadır. Öğrenmenin ilginç, renkli ve eğlenceli olduğunun gösterilmesi ve yaygın eğitim faaliyetleri alanında bir farkındalık oluşturması açısından önemlidir. Bizler Belediye olarak üzerimize düşen neyse yaptık ve desteklerimiz devam edecektir"dedi 
Program Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencilerinin Halk Oyunları gösterisi, Mehmet Emekli Koordinatörlüğünde öğrencilerinin savunma sanatı WU-ŞHU gösterileri, Karapınar MYO öğrencilerinden müzik ziyafeti, M. Şener İÖO Müzik Öğretmeni Ercan Yandımoğlu nezaretinde Beyza Filiz ve Celil Mert İnci'nin söylediği "Yağmur Yüreklim" şarkısı, Öğrenci Beyza Balıkçı'nın "Kömür Gözlüm Sende Sevda Ne Arar" şürkısı, Öğrencilerden Bayram Işık'ın birbirinden güzel söylediği şarkıların ardından, Konya'nın güçlü sesi ve farklı yorumlarıyla sanatçı Bekir Yaylalı ve ekibinin verdiği çok güzel müzik ziyafetiyle halkımız gönlünce eğelendi. Günün anısına Bekir Yaylalıya Halk Eğitim Müdürü Akif Özenli tarafından hediye verilerek, Öğrenme Şenliği Açılış programı sona erdi.