TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan," Çocukluğunda erozyon önleme bölgesi kurulmadan önceki halini anlatarak, kum fırtınalarının ilçeye ve insanlara verdiği zararları anlattı. 1960 ve önceki yıllarda Karapınar'da ekili ağacın yok denecek kadar az olduğunu, Erozyon Önleme Sahasının kurulması ile Devlet-Millet el ele vererek erozyonla müc adele de dünya'ya örnek olacak şekilde başarıya ulaştırılmıştır.
Karapınar'da yıllardır Kaymakamlık, Belediye, TSK, Kurum, Kuruluşlar, Vatandaşlarımız  erozyon felaketinin bir daha yaşanmaması için imar planındaki bütün yeşil alanlar ağaçlandırılmış, devletimiz zaman zaman vatandaşlarımıza fidan dağıtmış, vatandaşlarımız bahçelerine fidanları dikerek ilçenin yeşillenmesine katkı yaptılar. Karapınar yeşilliklere bürünmüş, sulu tarım yapanlar tarlalarına ağaç dikmekle çevreye faydalı olmuşlardır. Bundan dolayı hepimize görev düşmekte ve fidan ekmeliyiz. Toprağımızı, suyumuzu, havamızı, çevremizi kirletmeden koruyup kollamamız gerekmektedir. Dünya nüfusu her geçen gün artmakta ve bazı Afrika ülkelerinde gıda ve su sıkıntıları çekilmektedir. Dünya nüfusuna yılda tahminen 90 milyon insan eklenmektedir. Bizler gıda ve su sıkıntısı çekmememiz için ekmeğimizi, suyumuzu israf etmeden kullanmalıyız.  öğrencilerimizde çevreye karşı olan duyarlılığı gördükçe sevinmekteyim."dedi
Öğrenciler ise Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri ve TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan'dan Karapınar'ın eski haliyle ilgili çok şey öğrendiklerini ve sohbet etmekten çok memnun olduklarını dile getirdiler ve Ceyhan'ı soru yağmuruna tuttular. Ceyhan'da öğrencilerin sordukları sorulara tek tek güzel bir şekilde cevaplandırdı.
ğaç Sevgisi, Koruma Bilinci Çok Güzel