“Güvenli Eğitim ve Trafik” konularında eğitim verilebilmesi için İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç’ın olurları alınarak, 05-09 Mart 2018 tarihleri arasında öğrencilerle toplantı yapılıp  “Güvenli Eğitim ve Trafik” konularında slâyt eşliğinde geniş şekilde öğrenciler bilgilendirildi.

Trafik Büro Amiri Komiser Yrd. Mümin Özev tarafından trafik konularına değinilmiş ve hazırlanan slayt eşliğinde öğrencilere trafik kazalarında ki sürücü hataları, kazaların meydana gelmesindeki sebepler ve kaza sonucu oluşan maddi, yaralamalı ve ölümlü sonuçların olmaması için alınması gereken önlemler hakkında öğrencilere geniş bilgiler verildi. Özellikle Karapınar’da motorlu taşıtların fazla olması ve öğrencilerinde motorlu araç kullanmaları sebebiyle motorlu araçlar konusu üzerinde durulmuş ve ilçemizde meydana gelen kazalar hakkında istatistiki bilgiler verilerek öğrencilerimizin trafik kurallarına uymaları konularında uyarılar yapıldı.

Güvenlik ve Asayiş Büro Amiri Komiser Yrd. Muharrem Mete tarafından ise ülke geneli, Karapınar ve okul güvenliği hakkında öğrencilere slayt eşliğinde geniş bilgiler verdi. Komiser Yrd. Mete tarafından hazırlanan ve ülkemiz, vatanımız, bayrağımız ve bizler için toprağa düşmüş şehitlerimizi tanıtan Mete ayrıca şunları söyledi, yaşadığımız ülkede şehitliğin yaşı yok, mesleği yok, makamı yok, ırkı yok, karşımızdaki düşmanların hainliklerini, amellerini gerçekleştirirken hiçbir ayrım yapmamaktadır. Bize düşmanlık yapan hainlerin her ne kadar isimleri, kuruluş amaçları farklı olsa da hedefleri aynıdır ve bu hedefleri ülkemizi bölmek, bayrağımızı indirmek, ezanımızı susturmaktır. Eğer bizler tıpkı 15 Temmuz da olduğu gibi heran bir olmaz isek, tek yumruk olmaz isek bu hainler emellerine ulaşırlar. Tarihimizi, düşmanlarımızı çok iyi bilmeliyiz ve içinde bulunduğumuz konum neyi gerektiriyorsa en iyi şekilde yapmalı ve çok uyanık olmalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Vatanını en çok seven, Görevini en iyi yapandır” Ben bir Polis olarak görev yaptığım yerde vazifelerimi en iyi şekilde yaparsam vatanını en çok seven ben olurum ve sizler öğrenci olarak derslerinize çalışır bu dönemlerinizi en iyi şekilde değerlendirir, kendinizi geliştirirseniz vatanını en çok seven sizler olursunuz diyerek öğrencilere çok güzel sunum yaptı ve Ayrıca Mete, Karapınar’ın asıl sahibi sizlersiniz. Sizler “Türk balası kurt olur, bastığı yer yurt olur” sözünde olduğu gibi ülkenize, yurdunuz olan Karapınar’a sahip çıkar burasını ite, çakala, hapçıya, torbacıya, kendini bilmezlere bırakmadığınız sürece burada hiç kimse ne sizi, ne ailenizi ne de çevrenizdekileri rahatsız edebilir. Öğrenim görmüş olduğunuz bu okulların sahipleri sizlersiniz ve asla buralarda okuldan alakasız kişileri barındırmayın. Bizlerde emniyet ve asayiş gücü olarak sizlerin güvenli ve huzurlu eğitim almanız için elimizden gelenin fazlasını yapacağımızdan emin olun”dedi

Öğrenciler verilen geniş bilgilerden dolayı Komiser Yardımcıları Muharrem Mete ve Mümin Özev’e teşekkür ederek, memnuniyetlerini ifade ettiler.