Karapınar Belediyesi Turizm ve Müze Müdürlüğünde görevli Hasan Taşkın öğrencilere eşlik ederek Sultan Selim Camii ve Müze hakkında geniş bilgiler verdi.

Vehbi Yurt İlkokulu Öğretmeni Hasan Yeşil ve Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Bahriye Kalkan, amaçlarının öğrencilere ilçemizdeki tarihi ve turistik yerleri gezdirip yeni bilgiler edinmelerini ve tarihi eserlere sahip çıkmaları hususlarında bilgi sahibi olmaları sağlanmaktadır. Ayrıca tarihin eski dönemlerinde yaşamış toplumları bilim ve sanat açısından incelenmesi, hem günümüzü hem de geleceği aydınlatarak, bireylerin geçmişi daha iyi tanımalarını sağlar. Müze ve tarihi yerleri öğrencilerimizin gezmeleri çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Her yaş ve özellikte ki birey için tarihsel mirası tanıyarak, bu mirası sahiplenme, koruma, geliştirme, üst düzey bir kültürel bilgi birikimi sağlama açısından son derece önemlidir. Günümüz koşullarının, nasıl bir geçmişten etkilenerek oluştuğunu anlamak, geleceği yapılandırırken daha zengin ve bilinçli bir düşünce yapısına sahip olunmasını sağlar. 



Okul öncesi dönemden itibaren çocukları müzeler ile tanıştırmak onların daha objektif, daha 
lı ve çok yönlü düşünen, duyu organlarının tümünü daha aktif kullanabilen, algılamaları daha hızlı, hayal güçleri ve yaratıcılıkları daha geniş, soran-araştıran-inceleyen bireyler olmaları açısından tartışılmaz yararlar sağlamaktadır. Bu gezide öğrencilerimize eşlik ederek camii ve müze hakkında bilgi veren Karapınar Belediyesi Turizm ve Müze Müdürlüğünde görevli Hasan Taşkın’a teşekkür ediyoruz”dediler