İlçe Jandarma Komutanlığına ziyarette bulunan öğrenciler, İlçe Jandarma Komutanı J. Astsb Mustafa Sönmez tarafından karşılanarak, öğrencilere gereken ilgi ve alaka gösterildi.

İlçe Jandarma Komutanı J.Astsb Mustafa Sönmez tarafından öğrencilere İlçe Jandarma Komutanlığının çalışmaları anlatılarak, İlçe Jandarma Komutanlığı görev ve sorumluluğu alan yerlerde emniyet ve asayiş ile vatandaşların mal ve can güvenliğinin sağlanması, kamu düzeninin korunmasını sağlayan Kanunları uygulamak, Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde belirtilen görevleri yerine getiren silahlı kolluk ve güvenlik kuvveti olduğunu, İçişleri Bakanlığına bağlı kurum olduğunu, Karapınara bağlı Hotamış Mehmetcik Ortaokulu ve Hotamış İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerimizin İlçe Jandarma Komutanlığına yapmış oldukları ziyaretten dolayı memnun olduğunu söyledi.

Ziyaretci öğrencilere, İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Ergül Toktay, Merkez Jandarma Karakol Komutanı Mahmut Yılmaz, Asayiş İstihbarat Kısım Amiri Hüseyin Demirkol, Asayiş Tim Komutanı Alper Şavluk tarafından kendi birimleri ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında genel bilgiler verilerek, İlçe Jandarma Komutanlığı birimlerinde kullanılan silah ve diğer malzemelerin tanıtımı yapıldı. Öğrencilere İlçe Jandarma Komutanlığında askeri alan ve Komutanlık birimleri gezdirildi. Öğrencilere Yaya geçitleri, okul geçitleri ve kavşaklarda araç sürücülerinin yayalara öncelik verme zorunluluğu, bu zorunluluğa uymayan sürücülere trafik idari para cezası uygulandığı, araç cinslerine göre yerleşim yeri içinde, yerleşim yeri dışında çift yönlü yollarda, bölünmüş yollarda, otoyollarda azami hız sınırları ile ilgili, araç sürücülerinin uyması gereken kurallar anlatılarak, ziyarete gelen öğrencilere Trafik Dedektifleri Kimlik Kartları verildi. Öğrenciler;  bu ziyaretten ve kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı çok memnun olduklarını ve çok faydalı bilgiler edindiklerini belirterek, İlçe Jandarma Komutanı J.Astsb Mustafa Sönmez ve ekibinde bulunan komutanlara teşekkür ederek ziyaretlerini sonlandırdılar.