Öğrenciler Acıgöl ile ilgili incelemeler de bulundular.  Öğrencilere dağıtılan eldiven ve çöp poşetleri ile  göl çevresine atılan şişeler, kağıt ve diğer atıklar dikkatlice toplanarak çevre temizliği yaptılar..

Okul Müdürü Süleyman Karadeniz yaptığı açıklamada, “Acıgöl’ün ilçedeki en önemli doğal güzelliklerinden birisi olduğunu ve Konya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca 1989 yıllarında birinci derecede doğal sit alanı olarak ilan edildiğini,” söyledi.

Acı Gölü çok sayıda yerli ve yabancı kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Karadeniz, "Göle ziyarete gelenler göl çevresine attıkları malzemeler ile çevreye zarar veriyor. Bu konuda piknik yapanların çevre temizliğine dikkat etmeleri gerekmektedir. Dünyada eşi benzeri olmayan şifa kaynağı da olan Acı Gölün ziyaretçiler tarafından daha temiz kullanılması İlçemizde ki doğal varlıklarının daha temiz olması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Öğrencilerimiz çevre temizliği yaparak göle ziyarete gelenlerin daha temiz çevre ile karşılaşmaları amaçlanmıştır. Öğrencilerimize bu şekilde çevre bilincini de vermek istiyoruz." diye konuştu.