SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sayın Hüseyin Elmas’ın konferansına Dekan Yrd. Doç.Dr. Mutluhan Taş, Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Prof. Dr. Hakan Yalçın,  İlçe Emniyet Müdürü Harun Yaldız, MYO Müdür Yardımcıları ve Öğretim Üyeleri, Karapınar Aydoğanlar MYO Öğrencileri, Karapınar’da görev yapan basın mensupları katıldı.

MYO Öğrencilerinden Dilara Atila ve Serhat Bilginer sunuculuğunu yaptıkları konferansta, Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Prof.Dr. Hakan Yalçın yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi.” SÜ 40. Yıl etkinlikleri ve sosyal faaliyetler kapsamında üçüncüsünü düzenlediğimiz konferansa onur konuğumuz olarak katılan ve bizleri kırmayıp öğrencilerimize “ Sanatçı, Sanat Eseri ve İzleyici Üçgeni” isimli konferans verecek olan SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sayın Hüseyin Elmas’a huzurunuzda teşekkür ediyorum. Hem Ülkemiz hem de dünya açısından kritik zamanlardan geçiyoruz. Çok çalışmamız lazım. Bu ülkeyi ayağa kaldırmak için hepimize çok görev düşüyor. Tüm dünyanın ürettiği katma değeri yani gayrı saf milli hâsıla miktarını biliyor musunuz? 75 Trilyon Dolar, ABD 20 Dolar, EU 15 Dolar, Çin 10 Dolar, Japonya 5 Dolar, Tüm İslam Ülkelerinin ise sadece 10 Dolar, Peki burada Türkiye’nin buradaki payı ne kadar biliyor muyuz? Yaklaşık olarak sadece 1 Trilyon Dolar. Bu da, dünyada 18. sırada olduğumuzu gösteriyor. Gerçekten çok çalışmamız lazım. Biraz önce bahsettiğim aynı konsept içerisinde hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Evvelsi hafta MYO’muzu farklı bilimsel platformlarda, Uluslar arası düzeyde temsil eden hocalarımıza teşekkür etmiştim. Bazı ülkeleri unutmuştum. Bunları tekrar saymak istiyorum. İrlanda, İtalya, Fransa, Romanya, Hırvatistan, Bulgaristan, Yunanistan ve hatta bu hafta de bir hocamız Rusya-St. Petersburg’da bildiğim kadarıyla (Yazın: İsviçre-Zürih) bu ülkelerde; MYO.’muzu gururla temsil eden tüm öğretim elamanlarımıza, yine buradan ayrıca Y.O.’muz adına tekrar teşekkür etmek istiyorum diyen Prof.Yalçın, hepimizin alanları farklı olsa da, aslında sanattan hiç de uzak değiliz. Mehmet Akif Ersoy’un esas mesleği veterinerliktir. İşin doğrusu hayatımızda da sanat her zaman vardır. John Chrıstıan’a hayat nedir diye sormuşlar. Cevabı, “Hayat silgi kullanmadan resim çizme sanatıdır.”demiştir. Bugünkü söyleşimizin keyfili geçmesi dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi

Konferansın sunuculuğunu yapan MYO Öğrecisi Dilara Atila ve Serhat Bilginer tarafından, SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sayın Hüseyin Elmas’ın özgeçmişi okunarak izleyicilere tanıtımından sonra Prof. Dr. Hüseyin Elmas katılımcılara “SANATÇI, SANAT ESERİ VE İZLEYİCİ ÜÇGENİ” İle ilgili örnekler vermek suretiyle çok güzel bilgiler verdi.

Elmas şunları söyledi “ Sanatçı içerisinde bulunduğu çağın aydınıdır. Sanatçının diğer insanlardan farkı, bakmak, görmek, algılamak, yansıtmaktır. Diğer insanların görmediklerini gören, duymadıklarını duyan, hissetmediklerini hisseden ve bu duyularını güzel bir çatı altında birleştirerek kendi özgün eserlerini üreten kişidir. Sanatçı güzel olan şeyleri seçer ve sanat yapmanın yolu sevgiden geçer. Sanatçı özgür olmak ister. Değerini kaybetmeyen tek şey sanat eseridir. Sanat eseri, insan eliyle oluşturulmuş, insanlarda estetik hazlar, heyecanlar ve tepkiler uyandıran yapıtlara denir. Kültürümüzü yaşatmak ve eserlerimizi geleceğe taşımak için müzelerimizin çoğaltılması gerekir. 1699 yılından beri batılı olmaya çalışmaktayız. Çok güçlü bir kültüre sahibiz ve kültürümüze sahip çıkmamız gerekir. Ortada bir sanatçı, bir de sanat eseri varsa bunlara bakan izleyen ve değerlendiren olacaktır diyen Prof.Dr. Elmas öğrencilere ve katılımcılara bu konularda çok değerli bilgiler verdi ve katılımcıların sorularını anlaşılacak şekilde cevaplandırdı. MYO Müdürü Prof.Dr. Hakan Yalçın tarafından Prof.Dr. Hüseyin Elmas’a teşekkür belgesi tebrik edilerek verildi ve topluca hatıra fotografı çektirildi.