İlçemiz Karapınar İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Hasan Sarıgül tarafından 03 Ekim 2019 tarihinde saat 19.00- 21.00 saatleri arasında Meke Krater Gölü girişinde öğrenciler ile öğrenci velilerine yönelik "GÖKYÜZÜ GÖZLEM" Etkinliği İlçe Milli Eğitim MüdürV. Mustafa Uysal'ın teklifi ve Kaymakam Onur Kökçü'nün onayı ile gerçekleştirildi.

"GÖKYÜZÜ GÖZLEM" etkinliğine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Önal, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Emin Dilekli, Öğretmenler, öğrenciler ile öğrenci velileri, Sazlıpınar Ortaokulu Öğretmen, Öğrenci ve öğrenci velileri, Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul, öğrencileri ve öğrenci velileri katıldılar

Karapınar ilçesi Meke krater gölü girişinde 03 Ekim Perşembe akşamı saat 19.00-21.00 arasında "GÖKYÜZÜ GÖZLEM" etkinliği, İlçe Emniyet Müdürlüğünün almış olduğu güvenlik önlemleri ile Karapınar İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü, Fen bilimleri Öğretmeni Hasan Sarıgül ve  İsmil Cumhuriyet Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Ebubekir BERBER  tarafından teleskop kurularak desteklenen etkinliğe sayıları 200'ü geçen Müdür, öğretmen, öğrenciler ile öğrenci velileri tarafından yoğun ilgi gösterildi.  Öğretmen Hasan Sarıgül ve Ebubekir Berber tarafından "GÖKYÜZÜ GÖZLEM" yapılarak katılımcılara geniş şekilde bilgiler verdiler.

Etkinliğin organize edilmesine Sazlıpınar Ortaokulu  Fen bilimleri öğretmeni  Onur Demiryakanda katkı sağladı. Etkinlik ile ilgili Yeşilpınar Gazetemize konuşan Hasan SARIGÜL ve Ebubekir BERBER şunları ifade ettiler. "Astronomi,gizemli ve mucizevi albenisiyle bilimin tanıtılması ve halka indirgenmesinde önemli bir araçtır.Biz burada halkı bilimle buluşturarak gökyüzüne insanların ilgisini az  da olsa artırmak istedik.Bu amaca bir nebze de olsa ulaşabildiysek ne mutlu bize."dediler.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim ÖNAL,  "GÖKYÜZÜ GÖZLEM" etkinliğine öğrencilerimizden ve öğrenci velilerinden yoğun ilgi gösterildi. Bu güzel etkinliğin çok faydalı olduğuna inanıyorum. Etkinliğin gerçekleşmesine ön ayak olan İlçe Milli Eğitim Müdür V. Mustafa Uysal'a, Bu etkinliğimize olur veren Kaymakamımız Onur KÖKÇÜ'ye şükranlarımı sunarken, Öğrencilerimize ve Öğrenci Velilerimize GÖKYÜZÜ GÖZLEM" ile ilgili teleskop aracılığıyla bilgi veren Fen Bilimleri Öğretmenlerimizden Hasan Sarıgül'e, Ebubekir Berber'e, Onur Demiryakan'a teşekkür ediyorum. Ayrıca katılımlarından dolayı öğrencilerimize, öğrenci velilerimize de teşekkür ediyorum."dedi. (M.Ceyhan)