10.642.40 M2 lik alana sahip arsa üzerinde 16 derslikli okul binası, kapalı spor salonu, Basketbbol, voleybol, hentbol oynanacak alanlar, öğrenci pansiyonu, resim, müzik, sosyal bilgiler salonları, fizik, kimya, biyoloji laboratuarları, çok amaçlı salonu ve kütüphanesi olan modern yeni bina Meke Anadolu Lisesi Müdür, Öğretmen ve Öğrencilerine hizmet vermeye başladı.
Karapınar’ın ilk lisesi olma özelliğini taşıyan ve Karapınar Lisesi olarak yıllardır Hankapı Mahallesinde hizmet veren okulun ismi Meke Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiş ve bu okul, Devlet tarafından Ulus Mahallesinde, Kumsivri Tepesinin batısında yeni yaptırılan modern yeni binaya 06. Kasım 2017 Pazartesi günü taşınarak hizmet vermeye başladığı görüldü.
447 Öğrenci kapasiteli Meke Anadolu Lisesinde 24 Öğretmen, 2 Yönetici ve 4 hizmetli görev yapmaktadır diyen Okul Müdürü Celalettin Aktürk, Yeni okulumuzda eksiklikler olduğu takdirde, okul müdürlüğümüz tarafından tespit edilerek yüklenici firmadan talep edilecektir. Yeni ve modern okul binamızın bütün donanımlara haiz olduğunu ve öğrencilerimizin rahat edeceği şekilde dizayn edilmiştir. Yeni yerine taşınan okul İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sami Sağdıç ve Şube Müdürlerimiz tarafından da gezilerek görüldü. dedi
Yeni okul binasına taşınan öğrenciler, yeni yapılan modern binanın bizlerin istediği bütün özelliklere haiz olması nedeniyle çok memnun olduklarını ifade ettiler.