Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Rehberlik Servisi tarafından hazırlanan ve sunumunu okul öğretmenlerinden Nihat BAŞBUĞU’nun  yaptığı  “Çağımızın Modern Hastalıkları ve Korunma Yolları” konulu seminer öğrenci velileri tarafından büyük ilgi gördü.

Seminere Milli Eğitim Şube Müdürü Nizamettin TEZCAN, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı İmat ÖZDİL ile Yönetim Kurulu Üyeleri, öğrenci  velileri, Okuyucunun Sesi Gazetesi Temsilcisi Mehmet Okuyucu ve öğretmenler katıldı.

Seminerden önce bir konuşma yapan Okul Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU öğrenci başarısında ailenin çok önemli olduğunu, bu tür etkinliklerin anne baba  ile çocuk arasındaki ilişkilerin sağlıklı olması açısından aileye olumlu katkı sağlayacağını, bu tür etkinliklerin devam edeceğini, velilerin de bu tür etkinlikleri kaçırmamaları gerektiğini söyledi. 

Öğrenci velilerine önce kahkaha attıran son bölümde ise onları düşündürüp onlara duygusal anlar yaşatan  Nihat BAŞBUĞU ise şunları söyledi: ”Dünya büyük bir değişim geçiriyor. Büyük bir hızla değişen ve gelişen teknoloji hayatımızın her alanına girmiş durumda. Teknoloji hayatımızı kolaylaştırmakta, bilgi artık parmaklarımızın ucunda…Yerinde, zamanında ve dozunda kullanılan teknoloji bizlere büyük fayda sağlar…Fakat  amacına uygun kullanılmayan teknoloji, ne yazık ki büyük hastalıklara neden olmaktadır…Yerinde kullanılmayan bilgisayar, internet ve cep telefonları eşleri birbirinden soğutmakta, çocukların başarısını olumsuz etkilemektedir. Çağımızın modern hastalıkları kişiliğimizi, psikolojimizi bozmakta. Bu hastalıklar kalplerimizi katılaştırmakta, aile facialarına neden olmaktadır. Aile ilişkilerinin bozulması çocuğun ruh sağlığını bozmakta, okul başarısını olumsuz etkilemektedir. Anne baba sevgisinden yoksun büyüyen çocuklar, bu boşluklarını ileride tamiri olmayacak zararlı alışkanlıklarla doldurmaktadır…

Bu hastalıkların tedavisi de aslında kendi elimizde…Kalplerimizi katılaştıran bu hastalıklara karşı kendi yöntemimizle hareket edeceğiz…Ailemize önem vereceğiz. Hayat yolculuğunda yanımızdaki en önemli kişi olan eşimize değer vereceğiz. Geleceğimizin manevi sermayesi olan çocuklarımızı dinleyeceğiz ve onları anlayacağız…Ayrıca eşimize ve çocuklarımıza karşı davranışlarımızda dikkatli olacağız. Söylediğimiz yanlış sözlerin onların hayatlarında nasıl tahribatlar yaptığının farkında olacağız. Bunun için ağzımızdan çıkanı kulağımız duyacak…Aslında hepimizin içerisinde baraj dolusu sevgi var, fakat biz bu barajın kapaklarını kapalı tutuyoruz. Artık bu kapakları açma zamanı…Sevgimizi ailemize öyle akıtalım ki, çocuklarımız başkasının sevgisine muhtaç kalmasın.

Okul Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU seminere katılımlarından dolayı Milli Eğitim Şube Müdürü Nizamettin TEZCAN’a, okul aile birliği üyelerine, öğrenci velilerineve öğretmenlere teşekkür etti.

Seminer sonunda Nihat BAŞBUĞU tarafından kaleme alınan “Hayat Tek Gösterimlik Bir Oyundur!” ve “Başarı için Vitaminler” kitaplarına öğrenci velileri büyük ilgi gösterdi.

Okul Aile Birliği Başkanı İmat ÖZDİL ve öğrenci velileri seminerden çok faydalandıklarını, böyle bir etkinliğin hazırlanmasında katkısı olan Okul Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU’na, Müdür Yardımcısı Erdem BÜYÜKKARAKURT’a ve sunumu yapan Nihat BAŞBUĞU’ya teşekkür ettiler.