Sergilerin açılışına; Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürleri Mustafa Uysal, Fazlı Cankaya, İstanbul’da ki Karapınarlılar Dernek Başkanı Bahri Özdinç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AAG Makine Basınçlı Hava Sistemleri San. Tic. Ltd. Şirketi Genel Müdürü İlhan Cantürk, Genel Md. Yrd. İlknur Cantürk, Sivil Toplum Kuruluş Başkan ve Temsilcileri, CHP İlçe Başkanı Ahmet Sezer, Mahalle Muhtarları, Okul Aile Birliği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda bay ve bayan vatandaşlar katıldı.

Sınıf Öğretmeni Sibel Kara’nın sunuculuğunda yapılan programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Umut Kara açılış konuşmasında” İstanbul Karapınarlılar Derneği Başkanlığı tarafından okulumuza kazandırılan kütüphane ve öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından oluşturulan Akıl Zekâ oyunları atölyesi ile E-Twinning sıfır atık projeleri ve İngilizce dersi materyalleri sergilerimizin açılışına hoş geldiniz, katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi dünya büyük bir hızla değişmekte ve gelişmekte, bu değişim eğitim anlayışında da değişimleri beraberinde getirmektedir. Ülkemizde bu anlamda bu değişim ve gelişmelere ayak uydurmaktadır. Eğitim faaliyetleri artık klasik öğrenme ortamlarından sıyrılıp bambaşka eğitim ortamlarının ortaya çıkmasını zorunlu hale getirmiştir. Bu bağlamda birazdan açılışı yapılacak olan akıl zeka oyunları atölyesi ve diğer sergilerimiz bu değişimin bir yansıması olacaktır. Bu değişim ve gelişimin farkında olan yalnızca biz eğitimciler değiliz. İstanbul Kar-Der yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile diğer hayırseverlerimiz bu gelişime ortak olmak için okulumuza kütüphane kazandırmak için yola çıktılar ve el ele vererek bunu başardık. Huzurlarınızda İstanbul KAR-DER Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Özdinç’e, AAG Makine Basınçlı Hava Sistemleri San.Tic.Ltd. Şti Genel Müdürü İlhan Cantürk’e, ve Genel Müdür Yrd. İlknur Cantürk’e sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca sergilerimizde emeği geçen ve işin mutfağında olan değerli öğretmen arkadaşlarıma, işlerin mühendisi olan koca yürekli öğrencilerimize sonsuz teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.”dedi

Öğrencilerden “Okumak” şiirini Celal Soran, “Kütüphane” şiirini Tuğçe Sayan okudu. Mustafa Şener İlkokulu öğrencilerinden oluşan folklor ekibi gösterilerinin ardından, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ile birlikte, İstanbul Kar-Der Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Özdinç’e ve AAG Makine Basınçlı Hava Sistemleri San. Tic.Ltd. Şti Genel Müdürü İlhan Cantürk ve Genel Müdür Yrd. İlknur Cantürk’e teşekkür plaketleri takdim ettiler. Plaketle ödüllendirilenler duygularını dile getirerek kısa konuşmalar yaparak maddi ve manevi desteklerinin devam edeceğini belirttiler.

Kütüphane açılışı, Akıl Zeka Oyunları Atölyesi ile E-Twinning, Sıfır Atık Projeleri, İngilizce Dersi Materyal sergilerinin açılışları katılımcılar ile birlikte yapılarak gezildi, bilgiler alındı, kütüphane ve diğer sergiler katılımcılar tarafından büyük beğeni kazandı. Öğretmen ve Öğrenciler tebrik edilerek program başarılı bir şekilde sona erdi.