Kesmez Ortaokulu’nun ; Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus +  Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Okul Eğitimi Personel Faaliyeti kapsamında Bilişim Teknolojilerinin Derse Entegrasyonu ile Tüketen Nesilden Üreten Nesile isimli  projemiz 2018 yılı teklif çağrısı döneminde kabul edildi.

Okul Müdürü Özden Yalçın   “Bir köy okulunda belli bir takım imkânsızlıklara rağmen öğretmenlerimizle birlikte çalışarak böyle bir projeyi gerçekleştirdik. Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen projemiz 5000’in üzerinde başvurudan kabul gören 166 proje arasından 91 puan ile 18. Sırada kabul alarak 16.524 Euroluk hibeyi almaya hak kazanmıştır. Okulumuz adına çok büyük bir başarıdır.

Okul Müdürü  Özden Yalçın ve proje koordinatörü olarak bilişim teknolojileri öğretmeni Uğur Çakırgöz ile beraber okulumuzdan müdür yardımcısı Enes Özdemir, rehberlik öğretmeni Yalçın Bal, ingilizce öğretmeni Özden Yetkin Oktan ve matematik öğretmeni Şule Tekin olmak üzere toplam 6 öğretmenimiz Hollanda’nın Alkmar kentinde 10 gün süreyle bilişim teknolojilerinin derse entegrasyonu alanında eğitim alacaklardır".dedi