508 öğrencimizin ön kayıtla başvuru yaptığı ve 273 erkek, 184 kız öğrencimiz kayıtlarını onaylatarak derslere başladı.

KOMEK yaz kursu geçici olarak Meke Anadolu Lisesinde 22 Haziran 2015 Pazartesi günü saat 9.30-13.30 saatleri arası kız öğrencilere, 14.00- 16.00 saatleri arası erkek öğrencilerle ders başı yapıldı.

Öğrenci kaydı 9 branş olan Kur'an-ı Kerim, satranç, resim, ahşap boyama, takı tasarımı, gitar, bağlama, yüzme branşlarında 20 öğretmenle derslerin devam etmektedir.

KOMEK Öğretmeni Karapınar görevlisi Havva Mugayıtoğlu rehberliğinde kurslar düzenli olarak devam etmekte olduğu yerinde görüldü.

KOMEK Yaz kurslarına katılan ve ders başı yapan kursiyer öğrencilerin kurslardan, öğretmenlerinden memnun olduklarını ve KOMEK Kursunu ilçemize kazandıran Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka'ya, Karapınar görevlisi Havva Mugayıtoğlu'na teşekkür ediyoruz diye belirttiler.

KOMEK Yaz Kursu Karapınar görevlisi Havva Mugayıtoğlu, "kurs için kayıtların tamamlanarak derslerin başlamasına rağmen Karapınarlı öğrencilerimizden kayıt için başvuru taleplerinin olduğunu ve üzülerek kursa alamadıklarını da söyleyen Mugayıtoğlu, KOMEK Yaz kursları sayesinde öğrencilerin liderlik, özgüven kazanmaları, grup içerisinde iletişimi ve ekip çalışmasını güçlendirerek bir çok yeni arkadaşlar edinmesini ve kişiliğini şekillendiren bu kursun öğrencilerimizin geleceğine bir yatırım olarak da görülebilir. Kursiyerlerimiz yeni beceriler kazanarak sosyalleşme fırsatı bulur. Sosyal aktiviteler sayesinde diğer arkadaşları ile sağlıklı iletişim kurmasıyla da kendini çok iyi hissetmesini ve kendisine olan özgüven duygusunun artmasını da sağlamaktadır."dedi