Projenin ortakları Türkiye, İtalya, İspanya, Portekiz, Polonya, Litvanya, Letonya, Slovakya ve Bulgaristan’dantoplam 9 okuldan oluşmakta ve proje 2015-2017 yılları arasında 2 yıl sürecektir. Projenin toplam bütçesi 262.735 € oluşmaktadır.

Ulusal Ajans tarafından desteklenen Proje kapsamında öğretmen ve öğrenciler velilerin ve çevrenin de desteği ile toplumda çevre bilincini artırma,küresel Isınma, ormansızlaşma, çevre kirliliği, yenilenebilir enerji ve geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratma ve ayrıca sürdürülebilir tüketim alışkanlığı kazandırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yapacaklar. Ayrıca, ülkeler arasında öğrenme- öğretme faaliyetleri kapsamında ziyaretlerde bulunarak çalışmalarını paylaşarak yeni fikirler üretecek, atölye çalışmaları ile atıkları değerlendirecek ve proje hatıra ormanları oluşturacaklardır.

Better Environment BetterFuture projesi ile okulumuzda geri dönüşüm kumbaraları yerleştirip kağıt, pil, plastik ve cam atıklarının geri dönüşümünü sağlamak, anket ve röportajlar ile ilçemizde çevre konusunda kamuoyu yoklaması, atıkları değerlendirmek için atölye çalışması ve çevre günlerinde etkinlikler yapmak belli başlı faaliyetlerimizden olacaktır. Proje sonunda atölye çalışmalarından elde edilecek tüm ürünler ve çalışmalar Mayıs 2017’de Karapınar’da tüm ortak ülkelerin katılımıyla yapılacak final toplantısında sergi olarak açılacaktır.

Proje sonunda sürdürülebilir hayat biçiminin önemini anlamayı, bunu aile ve çevreye uyarlamayı, geri dönüşüm, enerji tasarrufu, çevreye karşı sorumlulukların farkındalığını oluşturmayı, , insanların birbirini önemsediği, dikkate aldığı bir kültür oluşturmayı(Sorumluluk Bilinci) ,öğretmen ve öğrencilerin yabancı dil bilgilerini geliştirmeyi, diğer kültürlerin değerlerine saygıyı artırmayı, iyi deneyimlerin ve yenilikçi yaklaşımların uluslararası anlamda yaygınlaştırılmasını sağlamayı amaçlamaktadır. 

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Mehmet TOKGÖZ’ün koordinatörlüğünde yürütülen projenin ilk yönetim toplantısı 30 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında İtalya’nın Roma şehrinde yapılacaktır. Bu toplantıda projenin gidişatı ile ilgili çalışmalar, etkinlikler ve ziyaret planlamaları yapılacaktır. Proje süresince toplamda 25 öğrenci ve 12 öğretmen proje ortak ülkelerinde yapılacak faaliyetlere katılacaklardır.

PROJE YÜRÜTME EKİBİ

ADI SOYADI

GÖREVİ

Ali CESUR

Müdür/Proje Yasal Temsilcisi

Mehmet TOKGÖZ

Öğretmen/Proje Koordinatörü

İbrahim ÖNAL

Öğretmen/Yerelde Yaygınlaştırma ve Koordinasyon

Mehmet YÜZBAŞIOĞLU

Öğretmen/Yerelde Yaygınlaştırma ve Koordinasyon

Muhammet DAĞ

Öğretmen/Web Sayfaları Güncelleme ve Tasarım

Elif TOKGÖZ

Öğretmen/ Proje Pano Düzenleme ve Güncelleme

Fadime ALTUNTAŞ

Öğretmen/Çeviri ve E-twinning