Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Müdürlüğüne ait binanın Sosyal faaliyetler salonunda 26 Nisan Cuma günü saat 14.30’da yapılan kitap tanıtımına; İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürü Fazlı Cankaya, Karapınar Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Ulusoy, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan V. Mustafa Ünver, Okul Müdürü Ünal Cesur, Müd.Yrd. İbrahim Önal, Öğretmenler, öğrenciler, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, Mahalle Muhtarları, Okul Aile Birliği Başkan ve Üyeleri ile diğer misafirler katıldı.

Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Müdürü Ünal Cesur yaptığı açılış konuşmasında, Öğrencilerimizin kitaplar ufkunu açıyor, yemek, içmek nasıl bedenin bir ihtiyacı ise okumak da ruhumuzun ihtiyacıdır. Kitap hiç şüphesiz insanların ve milletlerin hayatına yön veren, yenilik kazandıran, toplumun ilerlemesini sağlayan en önemli vasıtalardan bir tanesidir. Öğrencilerimiz kitap yazarak, bu yazdıkları yazıların ve meydana getirdikleri kitabın sayesinde hayallerinin gerçek olmasını sağladık. Öğrencilerimize bizler, öğretmenlerimiz hep destek olduk, yol gösterdik ve öğrencilerimiz başardılar. Burada emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi gayretli çalışmalarından dolayı kutluyorum.”dedi

Genç yazar öğrenciler adına konuşma yapan KİGAL öğrencilerinden Selcan Ulusoy, Aşina Arıcan, Yaşar Şenyurt ortak duygularını dile getiren çok güzel konuşmalarında şunları söylediler,”^Yazı yazmayı öğrenmek, her şeyden önce düşünmeye öğrenmektir. Ancak yazıya geçmiş düşüncenin değeri vardır; Geri kalanlar boş çırpınmalardan, rüzgârın alıp götürdüğü bir saatlik hayallerden başka bir şey değildir. Biz öğrenciler olarak hazırladığımız kitabımız ile kendimizden, duygularımızdan, hayalimizden, birikimlerimizden yansıtmış olduk. Her bir kelimeyi ilmek ilmek işledik. Belki de yazmaktan çekinen ürkek yürekleri cesaretlendirmiş olduk. Ruhumuz yazının icadından beri ölümsüzleşti. İnsanların kendinden bir parça bulduğu evrensel eserler ortaya çıktı. Bizlere de yazılarımızda bu evrensel eserlerin rehberliği, kitap okuma alışkanlığımızın sağladığı birikimlerimiz öncülük etti. Kitaplar bizlerin ufkunu açıyor, yemek içmek nasıl bedenimizin ihtiyacı ise okumak da ruhumuzun ihtiyacıdır. Sıkıntımızı unutmak; hayatımızı, ruhumuzu, düşüncelerimizi aydınlatmak için mutlaka okumaya ihtiyacımız var. Kitap hiç şüphesiz insanların ve milletlerin hayatını değiştiren, yenileştiren ve ilerlemelerini sağlayan en önemli vasıtadır. Bizler önce çok okumalı, sonra yaçmalıyız. Öğrenciler olarak bu kitabın bize kazandırdığı çok şey var. Biz bu kitapla hayallerimizin gerçek olabileceğini öğrendik. Kitap yazmamıza vesile olan Okul Müdürlüğümüze, öğretmenlerimize tüm arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyor, bu hayatta yazar adayları olarak kaleminizin hiç tükenmemesini diliyorum.

Kitap tanıtımına katılan misafirler, öğretmenler, öğrenciler ve diğer misafirler ile birlikte KİGAL Öğrencileri tarafından yazılan “KİGAL Okuyan Yazan Genç Kalemler” isimli kitabı incelediler, genç kalemler ile toplu hatıra fotoğrafı çektirildikten sonra kitap tanıtımı başarılı bir şekilde sona erdi.