31 ilçeden yaklaşık 300 lisenin katıldığı okulları eleyerek final yarışmasına katılmayı hak eden Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi “Teknoloji insan zekâsını geliştirir.”; Akşehir Şehit İsmail Cem Yakınlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de “Teknoloji insan zekasını köreltir.” konularını savundular.

Münazara başlamadan önce konuşma yapan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY,         finale kalan okulları tebrik ederek yarışmaya katılan tüm öğrencilerin esasında birinci olduğunu fakat yarışma şartları gereği belirli bir kategoriye göre sıralamanın değiştiğini söyledi. Medeniyet Okulu Projesi kapsamında Konya’daki bütün okullarda farklı bir atmosfer oluştuğunu ifade eden GÜRSOY, bu projeye emek veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür etti.

 Akşehir Kaymakamı Yalçın SEZGİN, Akşehir Belediye Başkanı Salih AKKAYA ve Karapınar Belediye Başkanı Mehmet YAKA’ da yarışmaya ve konuşmacılara dair duygularını paylaştılar.

 Daha sonra kürsüye gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir AKYÜREK, Medeniyet Okulu Projesinde emeği geçen Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine teşekkür etti.

31 ilçeden 300 okulun dâhil olduğu yarışmada İlçemiz İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi şampiyon oldu.  Yarışmada birinci olan İbrahim Gündüz Anadolulu Lisesi öğrencilerinin her biri tam altın, dizüstü bilgisayarıve bir haftalık Viyana Seyahati ile ödüllendirildi. Bu başarıda emeği geçen herkesi yürekten kutlarız.