Konferansa, Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Kayhan Karlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Sami Sağdıç, Nizamettin Tezcan, Temel Eğitim Kurumlarında görevli 350 Öğretmen ve Okulların Müdürleri katıldı.

Öğretmen İbrahim Önal’ın sunuculuğunda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerin manevi huzurunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan konferansın açılış konuşması İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini tarafından yapıldı.

Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Kayhan Karlı' nın özgeçmişi “ Karapınarlı olan Karlı, yaklaşık 20 sene boyunca eğitimci ve eğitim yöneticisi olarak görev almış olup, liderlik ve liderlerin geliştirilmesi konusunda Türkiye’nin birçok ilinde konuşmalar yapmış ve eğitimler düzenlemiştir. 2011 yılı Mart ayından bu yana ülke genelinde yapmaya başladığı  “21. Yüzyılın Okulu ve Öğrenme” başlıklı konferanslar serisiyle on beş binden fazla eğitimciyle Dijital Teknolojiler, Küreselleşme ve Beyin” araştırmalarının eğitimi ve okulu nasıl değiştirdiğini anlattı ve hala bu çalışmalarını sürdürmektedir. Şu anda Garanti Bankasının desteğiyle kurulmuş eğitimciler için kişisel ve mesleki gelişimi odağına alan ve hizmet içi eğitim programları sunan Karlı, Öğretmen Akademisi Vakfı’nda Genel Müdür olarak görev yapmaktadır.

Lisans eğitimini Matematik Öğretmenliği, Yüksek Lisansını Eğitim Yönetimi alanında tamamlamış olan Karlı, Türkiye’de özel okullarda ve yurtdışında öğretmenlikle başlayan kariyerine eğitim yöneticiliğiyle devam etmiştir. Yurtdışında bazı özel okullar ile ülkemizde AKA koleji ve TED Bursa Koleji’nde Genel Müdür olarak hizmet vermiştir.

Uluslar arası eğitim kuruluşlarında öğretmen eğitimi ve okul gelişimi konusunda eğitimci olarak yer almış ve uluslar arası eğitim kuruluşlarında öğretmen gelişimi alanında eğitimler almıştır. Aynı zamanda uzun yıllardır sürdürdüğü öğretimsel koçluk çalışmaları ile birlikte Uluslar arası Profesyonel Koçluk Derneği üyesi ve Profesyonel bir koçtur. Yayınlanmış olan çok sayıda makalesinin yanında Hürriyet Eğitim, Artı Eğitim gibi çeşitli dergilerde aylık ve haftalık yazıları yayınlanmaktadır. Yazılarını ve mesleki paylaşımlarını kendisine ait olan www.ogrenmeyoldasi.com web adresinde paylaşmaya devam eden Karlı’nın editörlüğünü yaptığı kitapların yanında Şubat 2013’te Bilgelik Yolculuğu İçin Öğrenme Yoldaşlığı kitabı yayınlanmış ve mesleki gelişim programlarının tasarlanması ve sunumu konusunda önemli bir deneyime sahiptir.

Öğretmen Akademisi Vakfı “Öğrenmenin Sınırı Yok” projesi kapsamında okul olarak başvuran, ülkemizin her yanındaki İlköğretim Öğretmenlerine yüz yüze ve online eğitimler vermeyi sürdürmektedir. Bilgi ve Başvuru için: www. Orav. Org. tr

Konferansı izleyen Öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz Genel Müdür Kayhan Karlı’nın vermiş olduğu konferanstan memnuniyetlerini belirttiler.