Mehmet Akif Ersoy ve TOKİ Yavuz Selim İlkokullarında yapılan karne dağıtım törenine, Kaymakam Onur KÖKCÜ, Belediye Başkanı Mehmet YAKA, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÖNAL, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hulusi SONKAYA, Mehmet Akif Ersoy Okul Müdürü Sebahettin KİNEŞCİ, TOKİ Yavuz Selim İlkokulu Müdürü Süleyman KARADENİZ,  Öğretmenler, Öğrenci velileri ile Öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÖNAL konuşmasında, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Birinci dönemimiz 756 İdareci ve Öğretmen ve 10.598 Öğrencimiz 17 Ocak 2020 Cuma günü tatile girdiler.

9.676 Öğrencimize karne, 922 okul öncesi öğrencimize gelişim raporu düzenlenmiştir. Ayrıca 1861 Öğrencimiz teşekkür, 2010 öğrencimiz takdir, 123 öğrencimiz iftihar, 206 öğrencimiz onur belgesi almaya hak kazandılar. 17 Ocak da başlayan tatil dönemi 03 Şubat 2020 gününde tekrar Eğitim-Öğretimimiz başlayacaktır. Öğretmen ve Öğrencilerimize hayırlı sağlıklı tatiller diliyorum."dedi

Kaymakam Onur KÖKCÜ, Öğrencilere karnelerini ve hediyelerini takdim ettikten sonra şunları söyledi, Karapınar'da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilerimizin karne heyecanı yaşadığını belirten KÖKCÜ, ülkemiz genelinde karne alacak öğrenci sayısının Avrupa Ülkesinin nüfusundan fazla olduğuna vurgu yaparak sahip olduğumuz genç nüfusun ülkemiz adına umut verici olduğunu ve karnesini alan öğrencilerimizin tatillerini sağlık içerisinde geçirmelerini ve zamanlarını faydalı işlerde değerlendirmelerini, bol kitap okumalarını, dinlenmelerini,akraba, eş, dost ziyaretleri yapmalarını ve dinç olarak ikinci döneme başlamalarını arzu ediyorum."dedi

 Belediye Başkanı Mehmet YAKA, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÖNAL, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hulusi SONKAYA Mehmet Akif Ersoy ve TOKİ Yavuz Selim İlkokulunda öğrencilere karnelerini tebrik ederek takdim edip, tatilde bol kitap okumalarını, dinlenmelerini, öğrenci velilerinin kendi çocuklarını başka öğrencilerle hatta kardeşleriyle bile kıyas etmemelerini, tatil döneminde öğrencilerin akraba, eş ve dost ziyaretlerinde bulunmalarını tavsiyesinde bulundular.

Karnelerini alan öğrenciler ve öğrenci velileri, Kaymakama, Belediye Başkanına, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililere teşekkür ettiler. Öğrencilerin karne sevinçleri gözlerinden okunuyordu.