Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Cumhuriyet İlkokulunu ve birinci sınıf öğrencilerinin ders başı yaptığı sınıfları ziyaret ederek, birinci sınıf öğrencilerine yeni eğitim öğretime başlamalarından dolayı okula hoş geldiniz diyerek öğrencilerle sohbet etti. Birinci sınıf öğrencilerinin okullarına, sınıflarına, öğrenci arkadaşlarına çok çabuk uyum sağladıkları görüldü. Cumhuriyet İlkokulu Müdür Yrd. Esat Mutlusoy ve sınıf öğretmenlerinden Fadimana Merdane ve Namık Bozkurt'u ziyaret eden Sağdıç okul idaresi ve öğretmenlerle bilgi alışverişinde bulunduktan sonra, sınıfların dışında öğrencilerini bekleyen anne ve babalar ile bir süre sohbet etti. Öğrenci velilerinden gelen soruları sabırla ve velilerin anlayacağı bir şekilde cevapladı. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Sağdıç, bu yıl ilk defa birinci ve beşinci sınıflardan farklı olarak 9. Sınıflar uyum programı kapsamına alındı. 1.'inci sınıf ve 5.'inci sınıf öğrencilerine ise uyum programı çerçevesinde okulu, sınıf, öğretmen ve öğrenci arkadaşlarını, okulunu ve okul bahçesini, çevresini tanıma şeklinde uyum programı gerçekleştirilmektedir. Uyum programına katılan 9.'uncu sınıf öğrencilerine ise okulunu tanıtım etkinlikleri, okulun gezdirilmesi ve öğrencilere okulunuza hoş geldiniz ve öğrenci-veli etkinlikleri yapılmaktadır. Uyum programının temel amacı, öğrencilerimizi, öğrenci velilerini okul hakkında bilgilendirme, öğrencinin akademik mesleki gelişimini destekleme, koruyucu ve eğitimi destekleyici eğitim ortamının geliştirilmesi, okula öğrencinin devamsızlığının azaltılması ve okulun sevdirilmesi gibi hususlar titiz bir şekilde uygulanmaktadır diyen Sağdıç, Birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflarda da gerçekleştirilen oryantos (uyum) eğitimi sayesinde öğrencilerin okula ısınmaları ve okulunu tanımaları amaçlanmaktadır."dedi
Karapınar İlçesinde 1.'inci sınıflarda 918 öğrenci, 5.'inci sınıflarda 847 öğrenci, 9.'uncu sınıflarda 720 öğrenciye eğitime uyum programı uygulanmaktadır. (M.Ceyhan)