Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel  Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda açılan “7-11 Yaş Aile Eğitimi Kursu” öğrenci velilerinin yoğun ilgisiyle eğitime başladı.

Kursun açılışına Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri KİNİ, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet İÇALAN, Mehmet Akif Okulu Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU ve Müdür yardımcısı Erdem BÜYÜKKARAKURT  katıldı.

Kursun açılışında  bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri KİNİ; çocuk yetiştirmede anne babalara büyük görevler düştüğünü, çocukların anne babaların aynaları olduğunu, çocukların önce kendi anne babalarını örnek aldıklarını söyledi. Bahri KİNİ, 0-18 Yaş Aile Eğitiminin çok değerli bir eğitim olduğunu bu nedenle de bu eğitime katılan velilerin çok önemli bir iş yaptıklarını, ayrıca bu eğitimin ilçemizde ilk kez açılmasına vesile olan Nihat BAŞBUĞU’ya da çok teşekkür ettiğini söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet İÇALAN ilçede böyle bir kursun açılmasıyla da ailelerin yoğun talepleriyle karşılaştıklarını, bu kursu alan anne babalar, gerek eşlerin kendi aralarındaki ilişkilerinde ve çocuklarıyla iletişimlerinde büyük değişmelerin yaşanacağını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU da “Aile Eğitimi Kursu” yla anne babalar çocuklarını daha yakından tanıma fırsatı bulacaklarını, gelişim dönemlerine göre çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini fark edeceklerdir. Ramazan BIYIKLIOĞLU ayrıca bu eğitimi alan anne babaların kendilerini çok şanslı hissedeceklerini söyledi.

Kursun Eğitimcisi ve aynı zamanda Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Sınıf Öğretmeni Nihat BAŞBUĞU da 7-11 Yaş Aile Eğitimi Kursu’yla ilgili bir grup açmak istediklerini, ancak bu kurs için yaklaşık elli kişinin başvurduğunu, bu nedenle de iki grup açmak zorunda kaldıklarını söyledi. Nihat BAŞBUĞU kursa olan talebin devam ettiğini, öğrenci velilerinin ısrarı üzerine Kurban Bayramı’ndan sonra  üçüncü kursu açmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

“Aile Eğitimi Kursu”na başlayan öğrenci velileri, aslında sıradan bir eğitimle karşılaşacaklarını zannederken böyle bir eğitimin kendilerini şaşırttıklarını söylediler. Veliler ayrıca, hem eğlendiklerini hem de çocuklarıyla ilgili kör noktalarını fark etmeye başladıklarını sözlerine eklediler.