Karapınar Belediyesi tarafında desteklenen gezide 128 öğrenci, 4 danışman ve 4 sınıf velisinin katıldığı etkinlikte  Anıtkabir, Eski ve yeni TBMM ve  Mamak Akvaryum gezildi.
Okul Müdürü Süleyman Karadeniz, Öğrencilerimiz gittikleri yerlerde incelemeler yaparak yetkililerden geceyle ilgili bilgi aldılar. Derslerde öğrendikleri yerleri yaşayıp görme imkanı buldular. Atamızı anmak, Cumhuriyetin kurulduğu koşulları yerinde görmek için buz geziyi düzenledik. Vatan sevgisi; tarihini bilmek, kitaplarda okuduklarını masal olmadığını görmek en önemlisi tarihini sahiplenmekle başlıyor.  .Çocuklarımız tarihini bilmeli ve öğrenmelidir. Bu geziler tarihi bilincin yerleşmesi açısından da çok değerli. Her çocuk ülkesini ve kültürünü doğru öğrenmelidir. Gezimizin düzenlenmesinde emeği geçen Karapınar Belediye başkanı Mehmet yaka ile desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz" dedi.
Karadeniz, Gezinin gerçekleşmesinde destek olan Karapınar Belediye Başkanı Mehmet YAKA, Okul-Aile Birliği Başkanı İbrahim Kaynak'a,  öğrencilere öğle yemeği ikramında bulunan Karapınarlı Hemşehrimiz İsmail Hakkı ILDIZ ve Ceyhan Yalçın ile maddi destek veren Beycan Kalkan Beylere teşekkür ediyorum diye sözlerini bitirdi.