Furkan Taşdemirel, Niyazi Kocabaş tarafından hazırlanan “Metallerde Genleşme Özelliğiyle Orman Yangınlarının Önlenmesi” projesi yarışmaya katılmaya hak kazanmıştır.

46. TÜBİTAK Ortaöğretim projeleri yarışmasına Konya Bölgesinden (Konya, İsparta, Antalya, Burdur, Denizli) illerinden toplam 821 proje 10 daldan başvuru yapmış ve proje sergisine 100 proje davet edilmiştir.

Fizik alanında Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Danışman Öğretmen tarafındın 13 proje ile başvuru yapıldığı, ve Biyoloji alanında yine KİGAL Danışman Öğretmen Yavuz Çimen tarafından 3 proje ile başvuru yapıldığı. Konya’dan 28 proje sergiye davet edilmiş olup,  KİGAL’in 2 fizik projesi bunların arasında yer almasını bildi.

Öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı kutlar, başarılarının devamını diliyor. İlçemizden İki proje ile sergiye katılmaya hak kazanmasından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç’a,  KİGAL okulu Müdürü Ali Cesur’a, Fizik Öğretmeni Gönül Karabacak, Biyoloji Öğretmeni ve Müdür Yrd. Yavuz Çimen’e, KİGAL Öğrencilerinden H.İbrahim Genel, Cihat Sayar, Furkan Taşdemirel ve Niyazi Kocabaş’a teşekkür ederiz.