3246 proje arasından desteklenmeye değer bulunan 81 proje arasına girme başarısını gösteren proje; öğretmenlerin aile içi şiddete maruz kalan öğrencilerin tespiti ve tedavisinde alacakları rol konusunda eğitilmeleri olarak belirlenmiştir. 
Proje Koordinatörü İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami SAĞDIÇ, öğretmen ve yöneticilerin yurtdışında 5 günlük yapılandırılmış kursa katılacaklarını ifade etti. 
Hibe desteği alan projenin amaçları ise şu şekilde sıralanabilir:
a) Aile içi şiddete maruz kalan öğrencileri tespit edebilecek bilgi ve donanıma sahip öğretmenler yetiştirmek. Bu sayede okullarımızda aile içi şiddete maruz kalan öğrencileri çok daha hızlı tespit ederek gerekli tedbirleri almak ve eğitim ortamını hem şiddete maruz kalan çocuklar hem de diğer çocuklar için daha verimli kılmak.
b) Aile içi şiddetle mücadele Anlamında İdareci- öğretmen- öğrenci- veli arasındaki eşgüdümü artırıcı politikaları ilçemizde geliştirmek. Aile içi şiddeti en geniş tanımıyla ele alarak şiddet uyguladığının farkında olmayan velileri, davranışlarının çocuk üzerindeki olumsuz etkileri üzerinde eğitmek.
c) Aile İçi Şiddetle, Okul çapında topyekûn bir mücadele yürütebilmek ve strateji oluşturmak için gerekli bilgi ve tecrübenin ilçemize aktarılmasını sağlamak.
d) İlçe çapında bir aile içi şiddetle mücadele stratejisi oluşturulmasının ön şartı olan konu hakkında eğitimli personele sahip olmak.
e) Sınıf öğretmenlerimizin öğrenme isteklerini geliştirerek onları çok daha araştırmacı ve sadece aile içi şiddet konusunda değil diğer eğitimle ilgili konularda farkındalıklarını artırmak, onlara Avrupa Birliği sürecinin getirdiği olumlu fırsatları göstermek. Öğretmenlerimizin kendilerini geliştirmeleri için onlara sunulan bu fırsatı değerlendirerek hareketliliğin ardından da kendilerini proje konusunda geliştirmekle ilgili aktivitelere katılacaklarını öngörüyoruz.
f) Katılımcı öğretmenlerin yabancı dil yeterliliklerini geliştirmek.
g) Katılımcı öğretmenlerin Avrupa Birliği ve diğer kültürlerle ilgili önyargılarını kırarak kültürel farkındalıklarını artırmak. 
h) Projeyi ülke çapında yayınlaştırarak aile içi şiddetin eğitim çağındaki çocuklara etkisi konusunda bir farkındalık yaratmak ve bu farkındalığın sonucu olarak aile içi şiddetin öğretmenler aracılığıyla tespit edilebileceğini ortaya çıkarmak. 
Sonuç olarak çocukların maruz kaldığı aile içi şiddeti azaltmak.
Proje kapsamında 36 öğretmen 2 akış halinde Portekiz'de 5'er günlük eğitim alacaklar. Projeye katılımcı gönderecek okullar ise şunlar:
75. Yıl İlkokulu
Atatürk İlkokulu
Cumhuriyet İlkokulu
İsmet Büyükyaylacıİlkokulu
Mehmet Akif Ersoy İlkokulu
Ticaret Borsasıİlkokulu
TOKİ Yavuz Selim İlkokulu