Toplantıya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ünal Cesur ile tüm okul/kurum zümre başkanları katıldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ünal Cesur’un açılış konuşmasından sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Eğitim ve Öğretim programlarının uygulanmasında karşılaşılan güçlükler ve güçlüklerin giderilmesi için neler yapılması gerektiği konularında zümre başkanları tarafından verilen öneriler tek tek görüşüldü.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ünal Cesur, bu yıl kurs sistemlerinin Bakanlık tarafından elektronik ortamda izleneceğini bu nedenle geçen yıl ki yaşanan acemiliklerin bu yıl olmayacağını, bu yıl kurslarda devamsızlığında takip edileceğini, İngilizce dersinde yaşanan sıkıntıları gidermek için Halk Eğitim bünyesinde kurs açılabileceğini, İlçemiz okullarında fiziki şartlarda eğitim yönünden eksiğin olmadığını, öğretmen açığının en az olan dönem olduğunu, öğrencilerin ortaöğretime geçiş sürecinde tanıtımların önemli olduğu, tercih danışmanlığın faydalı olduğu, doğru tercihle öğrencilerin istedikleri okulda eğitime başladıkları dile getirildi.

 

İlçe Zümre Başkanı seçimi yapıldı ve Başkan olarak oy birliği ile Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni İbrahim Önal seçildi.

Ayrıca Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca’nın 08.09.2015 tarihli olurları ile 10.09.2015 Perşembe günü saat 09.00’da Karapınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sosyal Faaliyetler salonunda Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Adnan Hamur tarafından 3 ve 4. sınıf öğretmenlerine yönelik Geleneksel Çocuk Oyunlarımızın geniş kitlelere ulaştırılması ve toplumda bu konuda farkındalık oluşturulması adına, 2015–2016 eğitim öğretim yılı Konya 3. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenleneceğinden, şenliğe ait iş ve işlemlerle ilgili yapılacak olan çalışmalar ve hazırlıklar görüşüldü. 3. ve 4. sınıf öğretmenlerinin de görüşleri alınmak suretiyle seminer başarılı bir şekilde sona erdi.