Pratik ve Uygulamalı Eğitime; Trafik Denetleme Büro Amiri Komiser Yrd. Mümin ÖZEV, Karapınar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinde görevli Polis Memuru Durmuş BÜYÜKKILIÇ, Polis Merkezi Amiri Komiser Yrd. Seher ÇALIŞKAN, Öğretmenler ve Okul Geçit Görevlileri (Okulların Gönüllü Trafik Öğrencileri) katıldı.
Pratik ve Uygulamalı Eğitim; Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca'nın 24.10.2018 tarihli olurları ile Karapınar İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Trafik Denetleme Büro Amiri Komiser Yrd. Mümin ÖZEV ve Karapınar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinde görevli Polis Memuru Durmuş BÜYÜKKILIÇ tarafından Okul Geçit Görevlileri (Okulların Gönüllü Trafik Öğrencilerine) yönelik olarak slayt eşliğinde pratik ve uygulamalı olarak öğrencilerin anlayacakları şekilde eğitim verildi. Verilen eğitimde kimler okul geçit görevlisi olabilir, görev ve yetkileri, görev esnasında dikkat edecekleri hususlar, hangi hallerde cezai işlem yapabilirler gibi konular işlendi.
Okul Geçit Görevlisi öğrenciler ise, verilen eğitimden bilmedikleri birçok bilgi öğrendiklerini, trafik kurallarına uymanın can ve mal güvenliği yönünden ne kadar çok önemli olduğunu bir kez daha öğrenmiş olduk. Eğitim veren yetkili ağabeylerimize çok teşekkür ediyoruz."dediler