Anadolu Mektebi Paneline, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı ve Eski Bakan Prof.Dr. Sami Güçlü, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Arif Yayla, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Md. V. Arif Yayla şunları söyledi," Anadolu Mektebi Yazar Okumaları programına hepiniz hoş geldiniz. Sayın Bakanım ve değerli misafirler, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan Türk Kültür ve Medeniyetimizin gelişmesine katkı sunmuş yazarların tüm eserlerinin en az yarısını okuyarak belirli bir konu etrafında konuşma metinleri hazırlayarak panelist olarak gelen sevgili öğrencilerimiz; Bugün Türk Dünyası'nın en ünlü yazarlarından "Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov'un doğumunun 90. Yılında diğer il ve ilçelerden bizleri bilgilendirmek üzere ilçemize gelen öğrencileri aramızda görmekten mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum diyen Yayla, Panelde yer almaktan da ilçe olarak onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Mustafa Kutlu ile başlayan, Tarım Buğra, Cengiz Aytmatov, Necip Fazıl ile devam edecek olan Anadolu Mektebi programının kurucusu ve önderi Sayın Prof.Dr. Sami Güçlü Bakanımıza öncelikle teşekkür ediyorum, emeği geçen öğretmenlerimize, çalışkan ve emek veren öğrencileimize teşekkür eder, başarılarının devamını diliyorum."dedi
Meke Anadolu Lisesi Öğrencisi ve Panel Başkanı Sevda Bilgeç yönetiminde, Panel konuşmacılarından Konya Mevlana Anadolu İ.H.Lisesi öğrencisi Yasemin Duygulu (İkinci Dünya Savaşı'nın etkisi ile ilgili konuşması), Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Öğrencisi Burak Güven (Cengiz Aytmatov'un İdeolojisinin oluşumu ve kalemine yansıması ile ilgili konuşması), Konya Selçuklu Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencisi Şeyma Kocalar(Cengiz Aytmatov'un kitaplarında Aşk ve Sevgi ile ilgili konuşması), Konya Mevlana Uluslar arası İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Hindistanlı Maroof Alam ise ( Cengiz Aytmatov'un eserlerinde kahramanlar, tabiat ve yoksulluk ile ilgili konuşmalarını izleyicilere sundular.
Panel konuşmalarının tamamlanmasından sonra, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı ve Bakan Prof.Dr. Sami Güçlü, panel başkanı ve konuşmacıları tebrik ettikten sonra Anadolu Mektebi'nin faydaları hakkında katılımcılara geniş bilgiler verdi. Karapınar Belediye Başkanı Panel Başkanı ve Konuşmacıları ödüllendirdi. Ayrıca Prof.Dr. Sami Güçlü'ye Karapınar anısına 'Karapınar Tülüsü' hediye ederek, Panel programı başarılı bir şekilde sonlandırıldı.