Öğretim Görevlileri, Tarım Uygulama Sahasında öğrencilere tarım ve hayvansal üretimin başından sonuna kadar her evresini anlatarak bilgiler vererek öğrencileri geleceğe hazırlıyor. Başta buğday, arpa ve mısır ekiminin yapıldığı tarlalarda öğrencilere Karapınar’ın tarımsal potansiyeli ve Türkiye’deki konumu da anlatılıyor.

Tarımsal Uygulama Sahasında S.Ü. Üniversitesi Tarımsal Uygulama Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeleri ve Karapınar Ziraat Odası Teknik Danışmanı Prof. Dr. Süleyman Soylu da ekilen ürünleri kontrol edip gelişmeleri takip ediyor.

Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Öğr. Gör. Naim Çağlar Diri,” Tarım uygulama sahasının 340 dekar alandan oluştuğunu kaydetti.

Müdür Diri, ”Bu alanın 270 dekarında üretim yapıyoruz. Sahamızda buğday, arpa ve danelik mısır üretimi yapılıyor. Ayrıca arıcılık faaliyetlerimiz de devam ediyor. Öğrencilerimizin uygulamalı eğitim alabilmeleri için bir takım faaliyetler ile onlara daha fazla imkan veriyoruz. Geriye kalan 70 dekarlık alanda ise ağaçlandırma çalışmaları yapmaktayız. Öğrencilerimiz sahada ürünlerin ekilmesi, gübrelenmesi, sulanması ve hasatına kadar uygulama eğitim yapmaktadırlar . Burada öğrencilerimiz daha donanımlı ve bilgili yetiştirmek amacındayız. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra donanımlı bir şekilde iş hayatına atılmaları önceliğimizdir. Önümüzdeki günlerde öğrencilerimiz ile birlikte mısırlarımızı hasat edip, buğday ve arpa ekimi gerçekleştireceğiz. Bize üretimin her aşamasında destek olan S.Ü. Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve üniversite yönetimine, Karapınar Belediyesine, STK’larımıza ve S.Ü. Tarımsal Uygula Araştırma Merkezinde görevli akademisyenlerimize, S.Ü. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Okul öğrencileri uygulama sahasındaki eğitimden son derece memnun olduklarını kaydettiler.

Gıda işleme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Hilal Derya Yerlikaya, ‘’Derslerde gördüğümüz konuları burada uygulama olarak örmek çok faydalı, hedefim Dikey Geçiş Sınavıyla Ziraat Fakültesine geçmek, Tarımsal Uygulama Sahasındaki öğrendiğim bilgilerin benim hedeflerime ulaşmada büyük katkı yapacağını inanıyorum, bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.