Karapınar Anaokulu Yıl Sonu etkinliğine Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Belediye Başkan Yrd. Ve Konya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Emre Özsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini, Daire amirleri, kurum ve kuruluş başkanları, okul müdürleri, öğrenciler, öğrenci velileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Karapınar Anaokuilu, Okul Öncesi Öğretmeni Hülya Alan’ın sunuculuğunda yapılan yıl sonu etkinliği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve şehitlerimiz adına bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Karapınar Anaokulu Müdürü Celalettin Aktürk konuşmasında şunları söyledi “ Karapınar Anaokulumuzun hazırlamış olduğu 2013-2014 eğitim öğretim yılı yıl sonu gecemize gelerek bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize en derin saygılarımı sunarken, gecemize hoş geldiniz.

Öğretmenlikte 15. yılımı çalışmaktayım. Bunun 10 yılını MEB’nın bütün yaş guruplarındaki okullarında Müdür olarak çalıştım. Ama ben ne öğrendiysem Karapınar Anaokulunda geçirdiğim 2 yılda öğrendim. Neler mi? Lütfen kulak verin.

Her şeyi paylaş, oynarken adil ol, kimseye vurma, aldıklarını yerine bırak, kirlettiğin yeri temizle, senin olmayan şeyleri alma, birini incittiğin zaman özür dile, yemekten önce ellerini yıka, tuvalette rezervuarı çek, dengeli bir yaşam sür, her gün biraz öğren, biraz düşün, biraz resim yap, şarkı söyle, dans et, biraz oyna ve biraz çalış. Dışarı, dış dünyaya çıkınca, trafiğe dikkat et, el ele tutuş, birbirinden ayrılma, bardakta yetiştirdiğin küçük tohumu hatırla; Kökler aşağıya iner, bitki yukarı çıkar ve kimse nasıl veya neden bilmez, ama hepimiz böyleyizdir. Kök salarken yukarıları çıkarız. Akvaryumdaki balık ve küçük beyaz fare ve hatta bardaktaki tohum hepsi ölür. Biz de. İlk öğrendiğin sözcüğü hatırla- sözcüklerin en büyüğü-BAK, Bilmek istediğin her şey orada bir yerde.

Altın kural; Sevgi ve temizlik. Ekoloji, politika, eşitlik ve aklı başında yaşam….

Şimdiye kadar söylediklerimden herhangi birini alın ve bunu süslü yetişkin sözcüklerine çevirin, iş, aile ve ya devlet yaşamına uygulayın. Bunların doğru, net ve elle tutulur olduklarını göreceksiniz.

Bir düşünün; dünya ne kadar daha iyi olurdu. Tüm devletler aldıklarını yerine koysa ve kendi kirlettiklerini temizlese… ve hala doğru olan; kaç yaşında olursan ol- dış dünyaya çıkarken, el ele tutuşmak, birbirinden ayrılmamak en iyisi.

Değerli misafirler, bu öğretim yılında okulumuzu eski yerinden 75. yıl ortaokulu yanındaki müstakil bölüme taşıdık. Bu süreçte bize bir çok kişi ve kurum yardımcı oldu ama bunlardan bazıları var ki onları burada belirtmeden geçemeyeceğim. Karapınar Belediye Başkanlığına, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bahri Kini’ye, Halk Eğitim Müdürümüz Sami Sağdıç’a, okulumuza yeni bir derslik ve oyun alanı kazandırmak için bağışta bulunan öğrencilerimiz Bahar Deniz ve Güzin Irmak’ın dedeleri Sayın Hasan Hüseyin Koç’a ve son olarak ta çalışkan ekibimin her bir üyesine teşekkür ediyorum. Tekrar hepiniz hoş geldiniz der saygılar sunarım İyi eğlenceler.

Karapınar Anaokulu Müdürü Celalettin Aktürk tarafından okulun öğretmenlerine ve yardımcı personellerine plaket takdim edildi.

Arılar Sınıfı Öğrencileri “Hoş Geldiniz” şiirini okudular, Uğur Böcekleri Sınıfı “Terazimiz Doğru Tartar” isimli gösteriyi öğretmenleri Ülkü Yaman eşliğinde sundular, Tavşanlar Sınıfının hazırlamış olduğu “Perimasalı” isimli dans gösterisini öğretmenleri Ayşe Çetintaş eşliğinde sundular, sevginin sultanları çalışkan arılar sınıfı öğrencileri Sema Yavuz öğretmen eşliğinde “Sevgi ve Hoşgörü Dansını”sundular, kelebekler sınıfı öğrencileri, öğretmen Hülya Alan eşliğinde “Kelebekler ve Sandalye Dans” gösterisini sundular, Kartaneleri sınıfı öğrencileri, Öğretmenleri Yeşim Ergül eşliğinde “Sevginin Renkleri” gösterisini sundular.

Tavşanlar sınıfı, Kar Taneleri sınıfı, Arılar sınıfı, Uğur Böcekleri sınıfı öğrencilerinin madalyaları Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Başkan Yrd. Emre Özsoy, Okul Müdürü Celalettin Aktürk, Sami Sağdıç, Okul Aile Birliği Başkanı Hasan Kara tarafından tebrik edilerek verildi.

Karapınar Anaokulu öğrencilerinin gösterileri izleyiciler tarafından büyük bir beğeni kazanarak ayakta alkışlandılar ve Anneler ve babalar çocuklarının gösterileri sırasında sevinç gözyaşlarıyla duygulu anlar yaşanmasına vesile oldu. Program sona erdi.