05.11.2013 Salı günü saat 14.00’de Karapınar Anaokulu salonunda gerçekleştirilen tanışma çay programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sami Sağdıç, Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı, Anaokulu Müdürü Celalettin Aktürk, 75. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Ercan Fes, Öğretmenler, Öğrenci Velileri ile Öğrenciler katldı.
Anaokulu Öğretmeni Ayşe Çetintaş’ın sunuculuğunda bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Karapınar Anaokulu Müdürü Celalettin Aktürk yaptığı konuşmasında “ Karapınar Anaokulu olarak hazırlamış olduğumuz tanışma çayı programımıza hepiniz hoş geldiniz. Anaokulu öğrencilerimizin sevgi dolu kalpleriyle, cıvıl cıvıl sesleriyle sunacakları programı beğeneceğinizi umuyorum. Çocuklarımız bu iki aylık kısa eğitim yaşantılarında siz ailelerini mutlu edebilmek için öğretmenleri nezaretinde ufak gösteriler hazırladılar. Çocuklarımızı bu ilk deneyimlerinde coşkulu alkışlarınızla destekleyelim diyen Müdür Aktürk, kişiliğin temel taşlarının atıldığı, köklü alışkanlıkların kazanıldığı dönem. Tüm değerler çocuklarda 0-6 yaş döneminde kök salar; 6-12 yaş döneminde çiçeklerini açar, tüm hayat süresince de meyvelerini verir. 0-6 yaş arası bir ulusun kaçırdığı ya da kazandığı en değerli fırsattır ve bu boşluğun yerini hiçbir şey dolduramaz. Çocuk kalbi yarınlara açılan kapıdır. Bu kapıyı kırmadan açmasını başarabilenler, geleceğin umut dolu yollarında güvenle yürüyebilirler”dedi
Arılar sınıfı minik öğrenciler mesajlarını yaptıkları gösteriler ile sundular. Uğur böcekleri sınıfı minik öğrenciler hazırlamış oldukları kelebek rodu gösterisini sundular. Kar taneleri sınıfı minik öğrencilerin hazırlamış olduğu Hokky Pokky İngilizce rondu gösterisini sundular, Kelebekler sınıfı minik öğrencileri güzel şarkılarını sundular. Tavşanlar sınıfının hazırladığı dik dur kardeşim rondu gösterisini sundular.
Anaokulu öğrencilerinin gösterileri sonunda, Anaokulu velilerinin evlerinde hazırlayıp getirdikleri açık büfedeki tatlı, pasta, börek çeşitleri, meşrubatlar ikram edildi.
İkramlardan sonra öğrenci velilerinden oluşan 6 kişilik balon patlatma, 5 kişilik yumurta yarışı, 10 kişilik gazete, 10 kişilik sandalye kapmaca gibi küçük yarışma ve eğlencelerle program sona erdi.