İslik Ortaokulu “ Kutlu Doğum Haftası” etkinliğine, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Malmüdürü Zeki Kapdan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürü Ünal Cesur, İslik Mah. Muhtarı Ramazan Ünlü, Yeni Kuyu Mah. Muhtarı Mustafa Evin, İslik Ortaokul Müdürü Lokman Sayar, Md. Yrd. Ahmet Dinkul, Öğretmenler, Öğrenciler, vatandaşlar ile diğer davetliler katıldı.

İslik Ortaokulu Öğrencilerinden Nadire Sevinç ve Nadir Çelebi sunuculuğunda yapılan programda; Bir Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

İslik Ortaokul Müdürü Lokman Sayar açılış konuşmasında, “Peygamber Efendimiz, şefaatçimiz, müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in dünyaya teşrifinin 1444’ncü Yıl Dönümü münasebetiyle İslik Ortaokulu olarak düzenlemiş olduğumuz etkinliğe hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bütün katılımcılara saygılarımı sunuyorum.”dedi

Belediye Başkanı Mehmet Yaka, konuşmasında “Böylesine anlamlı programı düzenleyen İslik Ortaokulu Müdürlüğüne, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum diyen Yaka, “ Ey İnsanlar! Rabbiniz bir, ceddiniz birdir. Dikkat edin! Arap’ın başka ırka, başka ırkın da Arap’a, beyazın siyaha, siyahın da beyaza üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvadadır.” Diye buyurdu Peygamber Efendimiz.

Dünyayı değiştirmek, dünyaya barışı egemen kılmak için bile yola çıksanız, önce edep, önce haya diyeceksiniz.”dedi

İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk şunları söyledi.” Bir arada yaşamak zorunda olan insanoğlunun hayattan zevk ve lezzet almasının formülleri olarakta görebileceğimiz “S” ile başlayan ahlaki davranışları, güzellikleri şu şekilde özetlemek mümkündür. Sorumluluk (Emanet ve insani görev), Sevgi (Müminlerin Cennet Sebebi), Saygı (Kardeşlik Hukukunun temeli), Samimiyet (Yapılan güzel işlerin ön şartı), Sadakat (İnsanı iyiliğe yönelten Özellik), Sahavet- Sadaka (Allah için paylaşmanın adı), Sırdaşlık (Kardeşliğin göstergesi), Sohbet (En etkili ve etkileyici silah), Selam (Mü’minlerin barış parolası) Sulh ( Mümine düşen sorumluluk), Salih Amel ( Allah için ve insanların faydasına olan işler), Salat Dua (Bir Vefa Örneği), Sabır –Sebat ( İnsanı selamete ulaştıran ışık)’dır. Böyle güzel ve anlamlı programı düzenleyen İslik Ortaokulu yetkililerine, öğretmen ve öğrencilerine şükranlarımı sunuyorum.”dedi

5/A sınıfı öğrencileri “ Yağmur” isimli şiiri okudular, Öğrenci Şükriye Neva Sardoğu “Görmeden Sevdim Seni” şiirini okudu, Öğrencilerden Selver Sinem Çelik, Cemre Akkaş Peygamberimiz (sav)in hadislerini okudular, İslik Ortaokulu Müzik Öğretmeni Barış Dülger, Sazlıpınar Ortaokulundan Halil Can Özel ve Melike Ortasarı’nın okulun öğrencileriyle birlikte çok güzel ilahileri seslendirdiler.

Kutlu Dogum Münasebetiyle Hz. Muhammed’in (sav) hayatıyla ilgili okul çapında şiir, kompozisyon ve amenerrasuluyu ezbere okuma yarışmalarında derece alan öğrencilerden Şükriye Neva Sardoğu’ya ödülü Bel.Başkanı Mehmet Yaka tarafından verildi. Hafize Nur Ermiş’e ödülü İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından verildi. Nadire Sevinç’e ödülü İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk tarafından verildi. Sükriye Neva Sardoğu’ya ödülü Malmüdürü Zeki Kapdan tarafından verildi. Nadir Çelebi’ye ödülü Şube Müdürü Ünal Cesur tarafından verildi.

Programdan sonra katılımcılara yemek ikram edildi. Yemekten sonra Belediye Başkanı Yaka, Okulun, İslik ve Yenikuyu Mahallelerinin sorunlarını dinleyerek yardımcı olacağını söyledi.