Okul Müdürü Mehmet Özdemir bu konuda şunları söyledi,"İslik İlk-Ortaokulu olarak 2018-2019 eğitim öğretim yılı Ekim ayında ‘Ayın En Temiz Sınıfı’ ve ‘Ayın Örnek Öğrencisi’ projelerini başlattık.

Projelerimizde öğrencilerimizden beklentimiz günlük temiz olarak teslim edilen sınıfların gün boyu temiz ve düzenli bir şekilde korunmasıdır. Amacımız öğrencilerimize bulunduğu ortamı temiz ve düzenli tutma alışkanlığı kazandırmaktır diyen Müdür Özdemir,

Bu kapsamda sınıflar danışman öğretmenlerimizin seçtiği ekip tarafından her gün belirli zamanlarda kontrol edilerek belirli ölçütlere göre puanlanmaktadır. Dört hafta boyunca en yüksek puanı alan sınıf ayın en temiz sınıfı seçilmekte ve okul duyuru panosunda duyurulmaktadır. En temiz sınıfımıza ‘Temiz Sınıf Belgesi’ verilmektedir. Ayrıca o sınıfımıza çiğköfte ve tatlı ikramları da yapılmaktadır.

Bunun yanı sıra her ay öğretmenlerimizin ortak kararı ile bir öğrencimizi ‘Ayın Örnek Öğrencisi’ olarak seçiyoruz. Diğer projemizde olduğu gibi onlara da hediyeler ve belgeler veriyoruz.

Projelerimizin amacına uygun olarak devam etmesi bizleri son derece mutlu etmektedir. Öğrenci davranışlarımızdan aldığımız olumlu dönütler projelerimizin verimli olduğunun kanıtıdır.

Okul olarak bu tür projelerin her yıl devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyoruz."dedi (M.Ceyhan)