Kermes açılış programına, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Eşi Saniye Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan ve Eşi Saniye Tartan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürleri Mustafa Uysal, Arif Yayla, İlçe Vaizi Mustafa Kızmaz, İmam Hatip Ortaokul Müdürü Emin Dilekli, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, Öğrenci velileri, bay bayan misafirler ile basın mensubu katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Öğrencilerden Talha Sarıcı ve Muhammet Berk Doğru tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından Karapınar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Emin Dilekli yaptığı konuşmasında, Okulumuz öğretmenleri, öğrencileri, öğrenci velileri ile birlikte düzenlediğimiz kermesimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler okul idaresi, öğrenci, veli kaynaşmasına büyük katkı sağlamaktadır. Kermesimize destek veren bütün öğrenci velilerimize şükranlarımı sunuyorum.”dedi

Karapınar İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinden Konya’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Musiki yarışmasında üçüncülüğü kazanan ve okulunu, ilçemizi gururlandıran Genç Sesler Musiki Korosunda ki öğrenciler M.Zeki Altaylı, Muzaffer Birer, M.Talha Kor, M.Rıza Zorlu, Mahsun Taşpınar, Recep Şimşekli tarafından birbirinden değerli İlahiler okudular. Yine Üçüncülüğü kazanan Arapça Şarkı Grubu Merve Aydoğdu, Zehra Atalay, Ümmügülsüm Baytok, Mariye Nur Sayar, Hayrunnisa İşleyen tarafından birbirinden güzel Arapça şarkılarını sundular. Program öğrenciler arasında yapılan yarışmalarla devam etti. Kermeste veliler ve öğrenciler tarafından okula katkı amacıyla verilen el ürünleri, baklava, börek gibi tatlı ve pasta çeşitleri, sıkma ve saç böreği çeşitleri satışları yapılarak, kermes başarılı bir şekilde sona erdi.