Programda Mevlana İmam Hatip Ortaokulu Okul Müdürü Mehmet UNCUOĞLU İmam Hatiplilerin ülkemizde 70 (yetmiş) yıllık bir geçmişinin olduğunu, kimi zaman başarıları ile gündeme geldiği kimi zamanda okullarda okurken uğradıkları haksız uygulamalarda gündeme geldiğini söyledi.

      Uzun bir aradan sonra İmam Hatip Okullarının orta kısmının yeniden açılarak hayat bulduğunu, halkımızın bu okullarla böyle bir teveccüh gösterip öğrencilerini gönderdi. Bu öğrencilerin gelecek için donatmak;  kişilik, kimlik ve güzel ahlak kazandırmak, vatan, millet sevgisi ile yetiştirmek en öncelikli görevlerimizdendir dedi.

       Programda İlçe Müftümüz sayın Kadir DEMİRLENK öğrencilerimize İmam Hatipli olmak ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında ; ”İmam Hatipli öğrencileri ASIMIN NESLİ olarak görüyoruz” dedi. Konuşmasının devamında İmam Hatip okullarının dini doğru kaynaklardan öğrenmenin bu okullar ile olduğunu, hem dini manevi hem de müspet fen ilimlerinde öğrencilerin kendilerini iyi yetiştirmelerinin önemli olduğunu, devlet ve milletimizin beklentilerin bu yönde olduğunu dile getirdi.

    Yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz Darbe girişiminin dini yanlış kaynaklardan öğrenmenin bize nelere mal olacağını millet olarak göstermiştir. Bu nedenle İmama Hatip okullarında eğitim almanın önemini iyi kavrayın, kendini iyi yetiştirmiş iyi Müslümanların kıymetini iyi anlayın dedi.

     Kendini ilmen ve manen hem manevi hem ilmi bilgilerin ana kaynaklardan ilk temel bilgilerin imam hatip okullarında verildiğini dile getirdi.

     Hangi  iş veya  meslek  grubunda  olursak olalım  karşımıza çıkan  görev ve sorumluluklara   kendimizi   Allah’ın emir ve buyrukları doğrultusunda yetiştirmemiz, hayatımızı her aşamasında bu bilinç ve sorumlulukta hareket ettiğimizde iyi bir evlat, iyi bir doktor, iyi bir öğretmen  ve iyi bir kul olabiliriz. Kendimizi bu bilinç ile yetiştirirsek hem bu dünyamızı hem de ukba hayatımızın selamette olacağını söyledi. 

        Her bir öğrencinin geleceğin mimarı olacağını geleceğinin sizlerle şekil alacağını ve kendinizi Allah’ın emirleri doğrultusunda yetiştirmek için ailenizin, çevrenizin, okulunuz, öğretmenlerinizin, millet ve devletimizin bize sunduğu bu güzel imkânları iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

  Her bir öğrenciye başarılarının devamlı olması temennisi ve Allah’ a emanet olmaları dileği ile sözlerini tamamladı.