Merkez Polis Karakol Amiri Fatih Işık İlkokula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine yaptığı konuşmasında şunları söyledi " Okulda, sınıfta ve evinde gereksiz yere açık olan lambaları ve açık unutulan muslukları kapatmalı ve bu konuda arkadaşlarınızi güzellikle uyarmalısınız.
Sokakta oynarken tanımadığınız kişilerle konuşmamalı; tanımadığın kişilerden yiyecek, içecek, oyuncak almamalısınız.
Trafikte karşıdan karşıya geçerken trafik ışıklarına göre hareket etmelisiniz ve yayalara yeşil ışık yandığında karşıya geçmeli, kırmızı ışık yandığında ise beklemelisiniz.
Okula gidip gelirken yaya kaldırımını kullanmalısınız.
Anne ve babanın haberi olmadan ocak, çakmak ve kibrit gibi yanıcı maddeleri kullanmamalı; onlarla oynamamalısınız. İlaç, zehir ve temizlik ürünleri gibi kimyasal maddelerden uzak durmalısınız ki bunlarla oynamak sana ve sevdiklerine zarar verebilir.
Okul bahçesinde ve sınıfında gördüğün çöpleri alıp, çöp kutusuna atmalı; kesinlikle yeri çöp atmamalısınız. Yani çevreyi temiz tutmalısınız.
Arabaya bindiğin zaman emniyet kemerini takmalısın. Eğer anne ya da baban, emniyet kemeri takmamışsa onları emniyet kemeri takmaları konusunda uyarmalısınız.
Evde yalnız kaldığın zaman tanımadığınız kişilere kapıyı açmamalısın. Ailenden izin almadan dışarı çıkmamalı ve gittiğin yeri kendi güvenliğin için onlara söylemelisiniz diyerek yapıcı uyarılarda bulundu.
İlkokul birinci sınıf öğrencileri olsun, sınıf öğretmenleri olsun, gidilen okulların idarecileri Ali Sönmez, Fatih Keleş ve Ramazan Gümüşsoy, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Büro Amir ve ekiplerine teşekkür ederek uğurladılar. Öğrenciler verilen hediyelerden çok memnun kaldıkları gözlerinden okunuyordu.