Sınıf Öğretmeni Songül Uğur sunuculuğunda başlayan İlköğretim Haftası Kutlama programına,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, Basın Mensupları ile vatandaşlar katıldı.

İlköğretim Haftası Kutlama töreninde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, sınıf Öğretmenleri Nesibe Tanır, Osman Pektaş ve öğrenciler ile birlikte Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Çelenk sunmanın ardından, Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmenimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık Saygı Duruşu yapılarak, akabinde Amil Önal İlkokulu sınıf Öğretmeni Necdet Bakırcı yönetiminde İstiklal Marşımız törene katılanlar ile birlikte okundu.

Çelenk sunma programının sona ermesinden sonra, sunucu öğretmen Songül Uğur tarafından, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı İlköğretim Haftası töreni etkinliklerinin 20 Eylül 2017 Çarşamba günü Amil Önal İlkokulu’nda devam edeceği duyurusu yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sami Sağdıç ile yaptığımız görüşmede şunları söyledi,” Bir yıl sonrasını düşünüyorsan buğday ek, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir” sözünden hareketle eğitime önem vermekteyiz. Çünkü eğitim, anaokulundan üniversiteye yaşam boyu bir yolculuktur. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin bu eğitim yolculuğunda kaliteli bir yaşam, bireysel yetenekleri geliştirici 2017-2018 eğitim öğretimine daha başlamanın coşkusu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğretmen ve öğrenci arkadaşlarıma başarılar diliyor, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ülkemize, ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum diyen Sağdıç, biz eğitimcileri bu yolculukta yalnız bırakmayan ve her zaman manevi desteklerini esirgemeyen velilerimize de teşekkür ediyorum.”dedi