İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal bu konuda şunları söyledi "Bu protokolün amacı; Karapınar Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ortak iş birliğinde öğrencilerimizi tarih ve kültür gezileri ile robotik kodlama-yazılım 3 boyutlu tasarım becerilerini gelişmeyi sağlamak ve İlçemiz ortaöğretimde öğrenim gören 10.sınıf öğrencilerine nisan ve mayıs ayları içerisinde Çanakkale turu düzenlemektir.
Robotik Kodlama ve Yazılım Atölye sınıfları ileÇocuklarımız, problem çözme becerilerini kullanıp, akış diyagramları hazırlayarak, çalışan robot tasarımları için mantıksal düşünme becerilerini harekete geçirmeyi öğrenirler. Bu kazanımlarla analitik düşünme becerilerini geliştiren çocuklarımız, üretken ve keyifli zaman geçirmiş olurlar.
Amacımız, öğrencilerimize, sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetileri kazandırmak ve aynı zamanda eğlendirerek üretmeleri sağlamaktır. Öğrencilerimizi aynı zamanda teknoloji olumlu kullanmasını sağlamaktır.
Kodlama eğitimi niçin gerekli; Gelecekte BT uzmanları, Veri Analistleri, Grafik Sanatçıları ve Tasarımcıları, Sistem Mühendisleri ve Bilgisayar Bilimcileri için büyük talep olacaktır. Kodlama eğitimi zaten istihdam gereksinimlerinin hayati bir parçası haline gelmiştir. Çocukların gelecekte daha iyi yerlere gelmesinde erken bir başlangıç yapmak gerekir diyen Önal aynı zamanda bu hafta Perşembe ve Cuma günleri yaklaşık 2000 bin öğrencilerimize kültür merkezinde Tiyatro gösterimi olacaktır" dedi.
10.Sınıf Öğrencilerine Çanakkale Şehitliği Gezisi;
Belediye Başkanı Mehmet Yaka şunları söyledi "Karapınar Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ortak iş birliğinde öğrencilerimizi tarih ve kültür gezileri ile robotik kodlama-yazılım 3 boyutlu tasarım becerilerini geliştirmeyi sağlamaktır. İlçemiz ortaöğretimde öğrenim gören 10.sınıf öğrencilerine Belediyemizin de katkıları ile Nisan ve Mayıs ayları içerisinde Çanakkale turu düzenlenecektir. Eğitim-Öğretime imkânlarımız ölçüsünde desteklerimiz devam edecektir" dedi.
Kaymakam Onur Kökçü şunları söyledi "Robotik Kodlama ve Yazılım Atölye sınıfları ile Çocuklarımız, problem çözme becerilerini kullanıp, akış diyagramları hazırlayarak, çalışan robot tasarımları için mantıksal düşünme becerilerini harekete geçirmeyi öğrenirler. Bu kazanımlarla analitik düşünme becerilerini geliştiren çocuklarımız, üretken ve keyifli zaman geçirmiş olurlar.
Amacımız, öğrencilerimize, sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetileri kazandırmak ve aynı zamanda eğlendirerek üretmelerini sağlamaktır. Öğrencilerimizi aynı zamanda teknoloji olumlu kullanmasını sağlamaktır. Ayrıca İlçemiz gençlerine, kahramanlıklarla dolu tarihimizle gururlu bir yolculuğa çıkartan Tarihi Gelibolu yarımadası, Çanakkale Şehitler Abidesi, Namazgah Tabyaları, Seyit Onbaşı ve Rumeli Mecidiye Şehitliği, Kilit Bahir Kaleleri gibi önemli tarihi yerleri gezdirerek onlara tarih bilincini aşılamak amaçlanmaktadır.Hem tarihi hem de manevi açıdan bizim için büyük bir öneme sahip olan Çanakkale Şehitliği, herkes tarafından en az bir kez ziyaret edilmesi gereken tarihi yerlerden birisidir. Kurtuluş Savaşı mücadelesinde, canlarını ortaya koyarak bu ülkenin geleceğinin şekillenmesine büyük katkısı olan şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyoruz" dedi.