Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesinde sınıf öğretmenliğini 1995 yılında başarı ile mezun oldu. Daha sonra alan değişikliği ile Türkçe Öğretmenliğine geçti. İlk görev yeri Ankara- Haymana İlköğretim okulunda görev yaparken Askerliğini 1998 yılında Erzurum-Aşkale'de tamamladı. Askerlikten sonra Kahramanmaraş, İstanbul, Mersinde öğretmenlik ve ağırlıklı olarak idarecilik yaptı. Mersin'den sonra Ağrı-Eleşkirt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak görev yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığı rotasyonu ile Konya- Karapınar İlçe Milli Eğitim, Şube Müdürü olarak atanıp, 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle görevine başladı.
Şube Müdürü Arif Yayla, Karapınar'da eğitim-öğretim çıtasının çok iyi seviyelerde olduğunu bu başarı çıtasının daha da iyi seviyelere yükseltilebilmesi için Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve personelleri ile birlikte el ele vererek gece gündüz demeden özverili bir şekilde çalışarak faydalı olacağını ifade etti.
Karapınar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak atanan ve görevine başlayan Arif Yayla'ya sağlık ve sıhhat içerisinde yeni görevinde üstün başarılar diliyoruz.