Tilkili İlkokulunda, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve beraberindeki heyetle birlikte 'Çok amaçlı sınıfın' açılışı yapıldı.

Tilkili İlkokul Müdürü ve yetkili öğretmeni Mehmet Otrar çok amaçlı sınıfın açılışında şunları söyledi, "Tilkili İlkokulu birleştirilmiş sınıf okuludur. Okulun bir sınıf, bir müdür odası ve bitişiğinde lojman olarak yapılmıştır. Fakat geçtiğimiz yıllarda lojman kısmı da sınıfa çevrilmiştir. Birinci ve ikinci sınıflar bir derslikte, üçüncü ve dördüncü sınıflar bir derslikte eğitim ve öğretime devam ediyorlar. Okul bilgi yuvasıdır. sözünden hareketle okulumuzda çok amaçlı sınıf oluşturuldu. Bu sınıfımızı oluştururken Bakanlığımızın "2023 Eğitim Vizyonu" ve Konya İlimizin "İnsan Mektebi" projelerini merkeze alarak öğrencilerimizin ve velilerimizin hizmetine açtık. Bu sınıfımızda öğrencilerimiz drama ve sınıf içi oyunlar oynayabilecek zeka oyunları etkinliklerini bireysel ve takımlı olarak oynayabilecek, ikinci dönem psiko-motor becerilerini geliştiren montessori etkinlikleri yapmayı planlıyoruz. Yine ikinci dönem bilgisayarlı kodlama etkinlikleri yaparak öğrencilerimizi teknoloji ile buluşturmayı hedefliyoruz. Oluşturduğumuz kütüphanede öğrencilerimizin, velilerimizin ve öğretmenlerimizin okuyabileceği kitaplar topladık. İnşallah ilerleyen zamanda kütüphanemizi daha da zenginleştireceğiz diyen Otrar, en önemlisi bu sınıfı oluştururken okulun yuva olduğunu düşünerek hareket ettik. Öğrencilerimiz kendilerini evinde hissetmeleri, severek okula gelmeleri ve güvende hissetmeleri için samimi bir ortam oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Bu sınıfın oluşmasında maddi ve manevi emeği geçen başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Önal'a, şube müdürlerimize, muhtarımız Muharrem Güdal'a, köy azamız Süleyman Tomak'a, işin başından itibaren bize desteklerini esirgemeyen okul aile birliğimize, velilerimize şükranlarımı sunuyorum. Çok amaçlı sınıfımız hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."dedi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ise çok amaçlı sınıfın açılmasında emeği geçen tilkili okulu velilerine, okul aile birliğine, ayrıca Tilkili İlkokulu Müdürü Mehmet Otrar ve Öğretmen eşi Fatma Otrar'a çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyerek öğrenci ve öğrenci velileri ile birlikte çok amaçlı sınıfı hizmete açtı.

İbrahim Önal ve beraberindeki heyetle birlikte Tilkili İlkokulundan sonra Kayalı Anadolu Lisesini, Kayalı İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret edildi. Okul Müdürleri Abdullah Pınarcık, Emrah Meşe ve Öğretmenlerle sohbet ederek istekleri dinlendi. Ziyaretlerinden dolayı İbrahim Önal ve beraberindeki heyete teşekkür ettiler. Okullar gezildikten sonra Karapınar'a dönüldü.