Merkez ve köy okullarından okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenlerinin katılımıyla yapılan toplantıda 2013–2014 eğitim öğretim yılında Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce somut ve uygulanabilir programlar hazırlayabilmek, hangi kurum ve kuruluşla işbirliği içinde eğitim öğretim faaliyetlerini daha iyiye taşıma gayret ve önerileri paylaşıldı.

Yapılan görüşmeler neticesinde okul öncesi okullaşma oranın 68–66 ay çağ nüfusunun % 95 İlkokul 1. sınıf öğrencilerinin uyum programının esnetilmesinin, 8, sınıflarda merkezi sınav uygulamalarına daha hazırlıklı olunması ve ortaöğretim öğrencilerinin ise iyi birer yurttaş olmalarına yönelik faaliyet ve çalışmalara öncelik verilmesi yönünde tavsiye kararları alındı.

Şube Müdürü Tezcan ve katılımcı Öğretmenler tarafından, Okul Aile işbirliğinin önemli olduğu vurgulanarak, okulla ilgili işlerin ve iletişimin annelerin görevi gibi algılanmaması için okullarımız tarafından “ Haydi Babalar Okula” kampanyasının başlatılması yönünde öneriler dile getirildi.